7 Mei 2017 - 5th Trophy SFC Genk - Karting

Op zondag 7 mei 2017 was het weer zover, tijd voor onze jaarlijkse kartdag. In tegenstelling tot voorgaand jaar, en op vraag van onze leden, reden we dit jaar weer op het kartcicuit van het internationaal gerenommeerde circuit Horensbergdam te Genk.
Omstreeks 14.45 uur was iedere deelnemer, met of zonder familie of vrienden, present. Eerst was er een briefing door de verantwoordelijke van het circuit. Nadien mocht iedereen zich klaarmaken en plaats nemen in zijn kart.  Eerst was er een verkenning en timing van ongeveer 10 minuten waarna iedereen zich moest opstellen op de startgrid voor de start van de wedstrijd die 30 minuten zou duren.

Toen de vlag viel, “stoof” iedereen weg richting eerste bocht, en ja hoor zoals naar gewoonte was het er een drukte van belang om er het eerst door te geraken. Dit gebeurde niet zonder de nodige schermutselingen en plots stonden er een 6-tal karts met hun neus in de verkeerde richting. Er werd duchtig op los gekart en meermaals zorgden meerdere piloten voor animo door alternatieve routes in de bochten uit te proberen. Helaas lukte dit niet altijd en werden ze teruggeslagen in het klassement. De koplopers, Bjorn Simons, Kerremans Yorben en Anthony Paletta, gaven elkaar geen duimbreed toe en het werd een spannende race tot op het einde. De uiteindelijke winnaar werd Bjorn Simons gevolgd door Kerremans Yorben en Antony Paletta. Deze laatste was de winnaar van de vorige editie, vooraf gegaan door Kerremans Yorben die vorig jaar ook tweede werd. De anderen reden mee voor de “fun”, dit laatste gezegd door enkele niet podium betreders.

Nadat iedereen zich weer omgekleed had, was er nog de prijsuitreiking met voor allen op het podium een fles sprankelende Spumante en voor de winnaar nog een Ferrari jaarboek. Hierna werd er nog een groepsfoto gemaakt met alle aanwezige symphatisanten en familie van de deelnemers. Nadien werd er nog wat nagekaart in het cafetaria en omstreeks 17.00 uur vertrok iedereen voldaan naar huis. Niet zonder te weten dat we volgend jaar  iedereen weer zullen uitnodigen voor een volgende editie op dit circuit.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community