8 Mei 2017 - Herdenking G. Villeneuve

Vandaag, 8 mei is het 35 jaar geleden dat er het verschrikkelijke ongeval tussen Jochen Mass en de betreurde Gilles Villeneuve plaats vond op circuit Zolder Terlaemen. Dit houdt ook in de wij, de Scuderia Ferrari Club Genk (B), weer eventjes zal stilstaan bij deze gebeurtenis. 

We spraken af met het bestuur en leden, die zich konden vrijmaken, aan café Wheels bij de ingang van de tunnel aan het circuit. Omstreeks 12.15 uur mochten we onder begeleiding van een medewerker van het circuit naar de gedenksteen van Gilles Villeneuve, over het circuit wandelen richting de bocht waar de tragedie plaats vond. We waren met zo’n 20 personen, leden en niet leden. Vlamingen, Nederlanders en er was zelfs een persoon bij vanuit Engeland. Na aankomst werd er een bloemetje neergelegd aan de gedenksteen. Eerst werd een minuut stilte in acht genomen waarna onze voorzitter, Carmelo, eventjes een woordje plaatste.

Nadien werden er nog enkele foto’s gemaakt en toen wandelden we weer onder begeleiding van de circuit verantwoordelijke terug naar café Wheels. Deze mensen hadden trouwens speciaal voor ons het café geopend. Samen dronken we er nog iets en werden er nog herinneringen uit de tijd van toen opgehaald. Omstreeks 14.00 uur reden we dan allen weer naar huis met een positieve herinnering aan vandaag.
 

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community