15 tot 17 Oktober 2010 - Bezoek Ferrari Fabriek

15 tot 17 Oktober 2010 - Bezoek Ferrari Fabrieken & Galleria Ferrari

EEN FABRIEKSBEZOEK MET EEN GASTRONOMISCH SAUSJE.

Op vrijdag 15 oktober 2010 was het voor de Scuderia Ferrari Club Genk in alle vroegte verzamelen geblazen in de vertrekhal van de luchthaven Brussels South. De club wou de reis eens over een andere boeg gooien door ditmaal met het vliegtuig richting Maranello te vliegen in plaats van de lange vermoeiende busreis heen en weer te maken.              

We kunnen al zeggen dat dit door iedereen positief onthaald werd. Iedereen was dan ook tijdig aanwezig. Enkele personen verkozen wel om met hun voertuig te gaan terwijl er ook een 3-tal deelnemers met het vliegtuig vanuit Düsseldorf vertrokken. Onze vlucht verliep voorspoedig en bij aankomst op de luchthaven van Bologna, stond reeds een autocar te wachten om ons naar Hotel Arthur te brengen.

  

's Middags werd er een 'lichte' maaltijd genomen in Ristorante Cacciatore. Nadien werd dan de autocar genomen die richting Castelfranco Rangone reed om een bezoek te brengen aan de vierkantshoeve van de Heer Dottore Righini Mario. Deze man heeft een onwaarschijnlijke collectie van voertuigen, gaande van 1894 tot ergens midden de jaren 70. Het pronkstuk van zijn collectie is de Auto Avio Construzione 815. Dit is in feite de allereerste Ferrari, maar door de omstandigheden door ons allen gekend, mocht hij toen de naam Ferrari nog niet gebruiken.

De volgende stop op onze uitstap was een bezoek aan een artisanaal productiehuis van Aceto Balsamico. Dit productiehuis, La Duchessa, wordt gerund door de Heer Di Cavallieri Ivano en zijn echtgenote. Dit gerenommeerd huis staat bekend voor haar kwaliteit in plaats van massaproductie. We kregen een zeer deskundige en omslachtige uitleg over het maken van de echte Aceto Balsamico.

Nadien mocht er natuurlijk ook geproefd worden van hun product. De smaak was onvoorstelbaar goed en kon met geen enkele balsamico vergeleken worden die je hier in onze supermarkten aantreft. Echte goede Balsamico is minimum 25 jaar oud en geen 2 à 3 jaar zoals je hem hier over algemeen vindt.

   

Nadien werd teruggereden naar het hotel zodat iedereen zich kon opfrissen om het avondmaal te gaan nuttigen. Iedereen zonder uitzondering was op tijd aan de autocar zodat we konden vertrekken richting Ristorante Da Pasticcino van eigenaar Montanini Luigi. Deze man was de vroegere kok van o.a. het Ferrari Formule 1 team, Benetton F1 en Prost F1 racing. Het eten was van zeer hoge kwaliteit en dit werd ook door iedereen beaamd. De sfeer was ook uitstekend, dit was niet alleen door de excellente keuken, maar ook door de prima kwaliteit aan wijnen, die overigens overvloedig door iedereen werd uitgetest. Na dit deugddoende avondmaal werd er terug richting hotel gereden. Door meerdere mensen werd daar nog een afzakkertje genomen en omstreeks 03.00 uur was toch iedereen in zijn bed.

De ochtend nadien werd dan het uiteindelijke doel van onze trip aangevat. Omstreeks 10.00 uur werd er een bezoek gebracht aan de Galleria Ferrari, waarna iederen vrij was om te shoppen in winkeltjes in de buurt. Om 12.30 uur was het dan weer verzamelen geblazen aan de autocar, die ons naar het heilige grond van de Ferrarifabrieken reed. We mochten gaan eten in de refter van het Ferraripersoneel. Onze secretaris, Giulio Giulietti, kwam ons daar vervoegen. Hij was nl. aanwezig op de vergadering van de overkoepelende Ferrari Fanclubs als buitenlandse vertegenwoordiger. Na het middagmaal ging hij terug vergaderen en kregen wij een rondleiding in de Ferrarifabrieken inclusief de nieuwe montagehal. Er waren natuurlijk ook enkele onverlaten die daar foto's maakten, alhoewel dit ten strengste verboden is. Deze personen werden dan ook terechtgewezen door de aanwezige begeleiders. Het is dan ook vanzelfsprekend dat deze foto's niet door onze club gepubliceerd zullen worden, dit om eventuele problemen met Ferrari zelf te vermijden. De fabrieksfotograaf maakte wel enkele foto's van de groep rond de nieuwe GTO. Een groepsfoto van iedereen en eentje met alleen de dames van de groep. Weldra zullen die foto's doorgestuurd worden naar de club die ze dan verder naar de deelnemers zal doorsturen.

 

Na de rondleiding was er dan nog wat tijd over om te shoppen en/of te aperitieven. Omstreeks 18.30 uur reden we dan terug naar ons hotel om ons klaar te gaan maken voor het avondmaal in Villa di La' L'agriturismo. Het was een echte feestmaaltijd waarbij iedereen zijn buikje meer dan rond at. Onze voorzitter, Arzu Carmelo, nam even het woord om iedereen te bedanken voor het voorbeeldig gedrag en de prachtige sfeer die er in de groep was. Tevens werd ook de jarige van de dag niet vergeten met een verjaardagsliedje van ons allen. Het voltallige bestuur werd dan ook bedankt voor de perfecte organisatie van deze uitstap. Er waren zelfs mensen bij die reeds meerdere uitstappen hadden ondernomen met andere Ferrari organisaties en zij vertelden ons dat ze zoiets nog nooit hadden meegemaakt. Ook over de prijs/kwaliteitsverhouding raakte men niet uitgepraat. Het was volgens hun gewoon TOP. Omstreeks 01.00 uur werd de terugtocht naar het hotel aangevat. Iedereen lag deze keer wel op tijd in bed omdat we de volgende ochtend al tijdig onze terugtocht moesten aanvatten.

 

Na een gezwinde vlucht waren we om 12.00 uur reeds in Brussels South en kon iedereen de laatste etappe huiswaarts aanvatten. Er werd natuurlijk nog eerst even afscheid genomen. Meerdere mensen zouden zeker weer van de partij zijn bij een volgende clubuitstap. De afwezigen hadden deze keer een overschot van ongelijk door niet mee te gaan.

Kun je als voltallig clubbestuur nu niet gelukkiger zijn als de mensen je zo'n pluimpje geven? Het bestuur van Scuderia Ferrari Club Genk wenst dan ook iedere deelnemer te bedanken om van deze uitstap een grandioos succes te maken!!

Tekst Guy D. ---- Foto's Guy D. en Alessio C.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community