14 November 2010 - GP Abu Dhabi + Pastafestijn

Zondag 14 November 2010 - GP Abu Dhabi + Pastafestijn

De laatste Grand Prix van het Formule 1 seizoen 2010 in Abu Dhabi werd verreden op 14 November 2010. Een uitgelezen kans om de GP op groot scherm te zien in ons clublokaal Café Afi. Aansluitend werd er een traditionele einde-seizoen diner gehouden voor iedereen. Alonso kon wereldkampioen worden met de Ferrari, toch een droomscenario voor een prachtige dag niet?

Het bestuur van Scuderia Ferrari Club Genk was al samengekomen om 12u30. Alles werd in gereedheid gebracht voor de superspannende laatste race van het seizoen. Stoelen, tafels, groot scherm, boxen en een prachtig logo van Ferrari werden al gereed gezet door onze vrienden van Café Afi. Vlaggen van Ferrari en Scuderia Ferrari Club Genk werden klaargezet om een gezellige sfeer te creëren. Ook was er een afspraak gemaakt met Sporza radio, die live vanuit ons clublokaal heeft uitgezonden.

Om 14u00 zaten een 50-tal leden en niet-leden op het puntje van hun stoel om de start van de race mee te maken. Alonso nam een voorzichtige start waar hij een plaats aan Button verloor. Hij was op dat moment wel nog op titelkoers omdat hij zich vestigde voor Webber (de andere titelkandidaat). De safety car kwam snel de baan op na een aanrijding tussen Schumacher en Liuzzi. 2 anderen nl. Rosberg en Petrov anticipeerden hierop en maakten een pitstop (hierbij voldeden ze al aan het bandenreglement, dus moesten ze niet meer pitten tot einde race). Van de titelkandidaten bleef iedereen zijn strategie behouden.

Het tij keerde toen Webber/Massa besloten te pitten. Ferrari anticipeerde ook door Alonso binnen te halen om toch voor Webber te blijven. Verkeerd bleek achteraf: hierdoor kwam hij de hele race vast te zitten achter Petrov. Een aantal ferraristen zagen de bui al hangen omdat hier heel moeilijk ingehaald kon worden. Zelfs strooien van zout door onze voorzitter Carmelo hielp niet!! Alonso eindigde nog als 7de en Sebastian Vettel won de race. Vettel kroonde zich daardoor als jongste wereldkampioen ooit. PROFICIAT mag gezegd worden want Red Bull had heel het seizoen de beste wagen. Dat Alonso nog op titelkoers was is te danken aan de spaniaard zelf, die er altijd in is blijven geloven en Ferrari op sleeptouw nam.

 

We mogen er natuurlijk niet om liegen: iedereen was een beetje down na het mislopen van de wereldtitel. Zeker als we mogen denken dat we allemaal samen Alonso's wereldtitel konden vieren met ondertussen 90 man die afgezakt waren voor ons Pastafestijn. De prosecco's stonden al klaar... Ondertussen werd er ook gefilmd door de Dhr. Tom van der Velpen. Hij maakte ondermeer sfeerbeelden voor het thema 'Mobiliteit' waarbij de passie van Ferrari centraal staat. Dit filmpje waaronder Jean-Marc D.(het verfilmen met zijn Ferrari 348) en Giulio G.(interview) uitgebreider in voorkomen, zal als thema Mobiliteit gebruikt worden in diverse scholen in België.

Rond 17u00 begonnen we met het lekker eten klaargemaakt door Café Afi. Op het menu stond een tris van pasta met als afsluiter een lekkere tiramisu! Er werd achteraf nog wat gedronken en nagepraat over het geslaagd Ferrari Fabrieksbezoek van oktober...Voor sommigen is het pas weerzien begin volgend jaar, voor sommigen al wat vroeger! Maar we mogen zeker niet klagen: Dit zondagje was geslaagd en 2010 was een prachtjaar...

Op naar 2011 en FORZA FERRARI!

Verslag Alessio C.  -- Foto's Guy D.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community