27 tot 29 November 2010 - Finali Mondiali 2010

27 tot 29 November 2010 - Finali Mondiali 2010

Op zaterdag 27 november moesten we vroeg opstaan om onze vlucht te nemen richting Valencia. We gingen met een vijftal man naar de Finali Mondiali 2010 van Ferrari, een jaarlijks evenement om de racekampioenschappen af te sluiten. Na een 2 uur durende vlucht, landden wij omstreeks 10 uur in Spanje. Daar moesten wij ons aanmelden voor een huurwagen om richting Circuito Ricardo Tormo te rijden. Eenmaal onze paddockkaarten afgehaald bij het accreditatiecentrum, kon het genieten beginnen.

Ons klein groepje ging direct op verkenning in de paddock: er was zelfs een Ferrari-store en een Ferrari Junior tent opgezet. Met de Ferrari Challenge als achtergrondmuziek, mochten wij verschillende pitboxen van Ferrari FXX en Ferrari F1 Corse Clienti aanschouwen. Er stond ook een F60 (de Ferrari F1 van 2009) geparkeerd met een aantal officiële monteurs van Ferrari. Hier mocht men zich inschrijven om met een heel team een pitstop te simuleren. Men kon concurreren met andere teams om dit zo snel mogelijk te doen. De winnaars van de voorrondes mochten dit dan op zondag herhalen aan de startlijn van het circuit.

   

Maar we werden al snel afgeleid door een prachtig Formule 1 V10-geluid. We stonden aan de achterkant van de F1 Clienti boxen. Alle motoren werden opgewarmd omdat zij rond half 12 op het programma stonden. Al genietend van de opwarmende motoren, vonden we een gaatje in een pitbox. Hier konden we wegglippen naar de voorkant van de pitlane. Heel enthousiast liepen we naar de F1 Clienti. Ze stonden gereed om uit te rijden en er werden veel foto’s gemaakt en prachtige filmpjes gedraaid van de vertrekkende Ferrari F1’s. Wat een spektakel!! Even later werden we wel vriendelijke verzocht om de pitlane te verlaten terwijl Giulio nog even door glipte tot de officiële F1 box van Ferrari.

Eenmaal een broodje gegeten begaven we ons naar de Grandstands waar we nog verder konden genieten van de Ferrari F1 Clienti, FXX programmes, Ferrari Challenge, enz.. In de paddock waren er een 200-tal Ferrari straatmodellen gestald: van de nieuwe 458 Italia tot de legendarische F50, dus voor elk wat wils!

Even later kwam Alessio met het goede nieuws dat hij G. Fisichella had gezien. Met ons groepje stormden we daarnaar toe om een foto te trekken met de italiaanse testpiloot. De eerste hectische dag zat er op. We konden na een uitputtende dag eindelijk naar het hotel om in te checken en ons wat op te frissen. De honger was groot, dus gingen we s’avonds de mooie stad in. Daar hebben we een restaurantje uitgekozen en lekker gegeten! Om wat te verteren hebben we nog wat gedronken en nagepraat over de boeiende eerste dag.

De volgende ochtend moesten we ook vroeg uit de veren. Na een stevig ontbijt kwamen we rond 10 uur aan op het circuit. Daar kwamen we al direct Marc Gene tegen in de paddock. Na een foto, zijn we getrokken naar de ‘Scuderia Ferrari Fort’ waar we af en toe een glimp konden van onze helden Massa en Alonso. Alles was heel goed beveiligd.

 

Luca Di Montezemolo liep even vrij rond tussen het volk samen met een Spaanse bekendheid. Hij straalde en nam zeker even de tijd om met een aantal kinderen te poseren. Ondertussen werd alles in gereedheid gebracht voor de persconferentie die Giulio heeft mogen bijwonen. Na de persconferentie stonden we wel klaar om Felipe en Fernando op te vangen. Gelukkig was er veel concentratieverlies van andere mensen dus stonden wij in Pole position om wat te filmen van de frontline. Luca Badoer, Marc Gene en Giancarlo Fisichella kwamen ook nog voorbij. Na dit begaven wij ons naar de F1 Clienti box waar alle Formule 1 stonden uitgestald.

In de namiddag hebben we weer plaats genomen op de tribune. Daar werden we getrakteerd op de ‘Esibizioni Ferrari’. Eerst was het de beurt aan het Ferrari F430 GT2 team om hun ererondjes te rijden. Er waren ook ererondjes voor de F1 piloten, Di Montezemolo in verschillende Ferrari’s zowel race als straatmodellen. Toen ze uitstaptten maakten ze allemaal samen een grote wandeling over de gehele startlijn van het circuit om het volk te bedanken die talrijk waren uitgerukt.

Uiteindelijk kwam het moment waarop we allemaal gewacht hadden: 2 Ferrari’s F10 gepiloteerd door Felipe Massa en Fernando Alonso en een F60 gepiloteerd door de afscheidnemende Luca Badoer kwamen de piste op voor een prachtige show die eindigde met pirouettes, gierende banden en huilende V8 motoren. De piloten staptten uit hun bolides en werden vervolledigd door het hele Ferrari F1 team. Ze maakten ook nog een mooie groepsfoto voor in de archieven van 2010. Klein detail: dit gebeurde allemaal vlak voor onze neus!!!!

Voldaan keerden we terug, droom was voorbij! We namen de auto en gingen nog even genieten van de moderne gebouwen in Valencia! Na het intensief zoeken van een restaurant kort bij de haven van Valencia keerden we terug naar het hotel voor een verdiende nachtrust! Na het ontbijt van maandagmorgen namen we met ons allen de vlucht terug richting het heel koude België.

 

Verslag Alessio C. --- Foto's Khalid S

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community