30 juni 2011 - Modena Trackdays

30 juni 2011 - Modena Trackdays - Een doordeweeks uitstapje naar de Nürburgring

Dit jaar vond het tweejaarlijks treffen van Modena Motorsport weer plaats op de Nurburgring. Het begint stilaan traditie te worden dat Uwe Meisner zijn klanten trakteert op enkele dagen pure fun op dit circuit. Zijn klanten, bezitters van unieke  Ferrari F1, sportwagens en andere waardevolle modellen, mogen dan naar hartenlust met hun juweeltjes op het circuit rondtoeren of deelnemen aan een concorso d’elegance.

Het evenement loopt over twee dagen en meerdere clubleden waren op één van die twee dagen aanwezig. Wij, Giulio,Enzo, Emanuelle, Danielle en Guy gingen op dag twee ons lichtje daar eens opsteken. Zoals naar gewoonte kwamen we daar ogen tekort om die prachtige bolides te zien. Meerdere Ferrari F1, twee 312 pb en een 512 s/m waren de eyecatchers. Ten minste dat dachten wij toch. Top off the bill was de volledig van de grond  op gerestaureerde   Ferrari F1 126C2 van Gilles Villeneuve. Uwe Meisner ontdekte de wagen in Engeland waar hij aan het verkommeren was. Na aankoop liet hij hem volledig restaureren door 2 Ferrari ex F1 mecaniciens. Het was ook hij die met deze unieke wagen toertjes draaide op het circuit.

Nadien was er de prijsuitreiking van de concorso d’elegance op het circuit zelf waar de wagens opgesteld stonden. Iedere wagen die daar opgesteld was, ontving een prijs. Het was een plakket uitgevoerd in Schedone leder. Ondertussen was Jacky Ickx ook de baan op gekomen om mee de prijzen te overhandigen. Hij is ook bij iedere editie van de Modena Track days aanwezig, dit om zijn grote vriend, Uwe Meisner, een plezier te doen. Natuurlijk waren de autogramjagers ook weer op pad maar dat deerde Jacky Ickx niet, hij zette met plezier autogrammen en liet zich ook met iedereen die er om vroeg fotograferen. Ondertussen waren we nog andere clubleden tegen het lijf gelopen zoals Bart, Jean-Marc, Chris en nog enkele anderen.

Na de Concorso d’eleganza werd de baan terug ontruimd en kon er verder gereden worden met die oude krasse wagens. Wij begaven ons richting paddock waar toch ook nog het één en ander te zien was. Nadien wandelden we eens door het nieuwe shopping gedeelte aan de voorkant van het circuit. Eerlijk gezegd, de transformatie die zowat 2 jaar geduurd heeft, heeft de Nurnburgring wel veel aantrekkelijker gemaakt. De facelift mag dan ook best gezien worden. Na een rit van zo’n twee uurtjes waren we weer terug thuis en al bij al hadden we een leuke dag gehad en werden er mooie foto’s gemaakt.


  

Verslag en foto's: Guy D.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community