25 September 2011 - Fandag SFC Genk

25 September 2011 - Fandag SFC Genk

Op de Fandag 2011 mochten wij zowel tal van leden als niet-leden begroeten. Onze fandag stond dit jaar in het teken van het 150-jarig bestaan van het huidige Italië. Het centraal thema van de fandag was het onstaan van ''het Stijgerend paard'' als embleem van Ferrari. Zoals menig een van ons reeds weet, werd het Stijgerend paard aan Enzo Ferrari geschonken door de moeder van Francesco Barracca, de beroemde Italiaanse W.O.1 piloot. Eén van onze leden, Evarist Devos, heeft het vliegtuig van hem nagemaakt. Het is een kunstwerkje tot in de zeer kleine details. Tevens heeft hij ook de eerste Alfa Romeo van het Scuderia Ferrari team vervaardigd op schaal. Deze wagen was ook de eerste wagen wat het Stijgerend paard meedroeg als logo. Deze wagen droeg dit mee in een race in Francorchamps.

Meerdere mensen kwamen langs en aanschouwden ook onze plankarte met een kort verhaal over dit thema. Een aantal leden van ons brachten schaalmodellen en andere memorabilia mee. Verder werden er nog tal van schaalmodellen aangekocht of uitgewisseld en werd ook aandachtig naar de F1 race van Singapore gekeken. Aan de stand van de club zelf werd er natuurlijk gevraagd over info van het doen en laten van onze club en konden wij reeds het eerste lid voor het nieuwe jaar 2012 noteren. Het jaar loopt stilaan op zijn einde.

De volgende uitstap die we organiseren is het fabrieksbezoek voor het weekend van 7-9 oktober. Alle plaatsen hieromtrent zijn reeds volzet. Voor de GP van Brazilië organiseren we gewoontegetrouw nog een spagettidag, waar binnekort de nodige info over bekend zal worden.

Alles bij elkaar was de Fandag toch een succes. Er waren misschien iets minder mensen dan verwacht maar de interesse in Ferrari blijft toch wel groot.

Verslag Guy D. --- Foto's Carmelo A. en Guy D.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community