30 april 2012 - SFC Passion Day Mugello

30 april 2012 - SFC Passion Day Mugello

Maandag 30 april hadden Jean-Marc, Ed, Carina, Yola, Herman, Peter, Phillipe, Dalida en mijzelf een afspraak aan het Accreditatie Centrum in het winkelcentrum van Scarperia (nabij Firenze) om onze toegangskaarten af te halen voor de Passion Day op het circuit van Mugello. Peter & Philippe hadden blijkbaar de deuren van het gebouw geopend. Zij waren er al van 07h00. Francesco De Angelis verwelkomde ons en bezorgde ons de nodige toegangsbewijzen, parkeerkaarten en een recent programma. Hij had ook nog enkele posters voor ons Clublokaal maar aangezien wij allen met het vliegtuig waren, besloot hij om die ons op te sturen.


Eenmaal alle documenten in handen verplaatsen wij ons naar de ingang van het circuit Mugello. De Ferraristi waren allen op post, uit binnen- en buitenland (wij + nog enkele socio's uit Spanje, vd Online Community wel te verstaan). Massimo Rivola en Mauro Apicella verwelkomden iedereen en gaven een woordje uitleg over de geplande aktiviteiten: voor elk wat wils, gaande van de F1-simulatoren, soap box races, bandenwissel met de F2002 tot een kartwedstrijd. Er stond ook een 126 C, ex Gilles Villeneuve, opgesteld waar menig lid foto's van trok. Tussendoor kregen de aanwezigen ook de kans om een glimp op te vangen van de F1-paddock. Tussen 1 en 3 mei zijn op het circuit van Mugello de F1-testritten bezig. Zo'n kans krijgt men zelden. En gelukkig bleven de weergoden zich gedeisd en werden we gespaard van de regen.


In de loop van de namiddag kwamen de piloten van de Ferrari Drivers Accademy aanzetten om een wedstrijd te rijden met de karts. Julien Bianchi, Brandon Maisano, Laurence Stroll namen het op tegen de ervaren rotten Marc Gené, Giancarlo Fisichella en Andrea Bertolini.
Nadien volgde een interview met alle deelnemende piloten, gastspreker was Antonio Ghini. En vervolgens startte men met de prijsuitreikingen van de winnaars van de diverse aktiviteiten. Onze club viel ook in de prijzen: wij wonnen een aandenken als Club die de grootste afstand had overbrugt om aanwezig te zijn op de Passion Day. Hiep, hiep hoera !


En toen kwam Fernando Alonso ten tonele. Iedereen dolenthousiast. Terwijl Ghini met hem een vraaggesprek startte, stopte aan de overzijde een Ferrari-vrachtwagen. De achterdeur ging open en daar verscheen de F2012. Ze werd onmiddellijk afgedekt, want de concurrentie keek ook mee.
Tot slot was er voor alle aanwezigen nog een extra-verrassing: de pitsstraat ging voor het publiek even open en iedereen kon van dichtbij een glimp opvangen van de F1-boxen. Uiteraard waren de meeste met schermen afgesloten zodat je maar weinig kon zien, behalve bij Ferrari.

 

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community