28 mei 2012 - Rondrit 'Tribute Gilles Villeneuve'

28 mei 2012 - Rondrit 'Tribute Gilles Villeneuve'

Op Pinkstermaandag 28/05/2012 was het weer zover. Stilaan begint deze dag uit te groeien tot de vaste dag waarop Scuderia Ferrari club Genk haar jaarlijkse rondrit organiseert.  Dit jaar werd er werd er als thema gekozen: tribute to Gilles Villeneuve, voor degenen die het ondertussen nog niet moesten weten: het is dit jaar 30 geleden dat G.V. ons verliet vanaf het circuit van Zolder Terlaemen.

Onze rondrit vertrok vanaf C-Mine in Genk Winterslag. Het was verzamelen geblazen aan het restaurant Ciné Citta waar de deelnemers een ontbijt werd aangeboden door de club. De sfeer zat er al meteen goed in, dit ook dank zij het zonnetje wat vroeg in de ochtend al stralend aan de hemel stond. We mochten zo’n 26 Italiaanse volbloeden stallen op de parking rond het restaurant, er waren ook nog enkele volbloeden van andere merken aanwezig zoals o.a. Audi R8, Rolls Royce en een Maserati.

Na het ontbijt wat genomen was op het terras van Ciné Citta, werden omstreeks 10.30 uur de motoren van de raspaardjes opgestart om een aanvang te nemen voor het eerste gedeelte van onze rondrit. Deze zou ons via Bree, Kaulille en Peer naar de brouwerij van Ter Dolen in Houthalen brengen waar de eerste wagens rond 11.45 uur aankwamen. Hoog tijd zo te zien want er waren mensen die zich onmiddellijk naar het terras begaven en er niet meer vanaf kwamen tot de aanvang van ons tweede gedeelte van de rondrit. Andere mensen wilden het leerrijke aan het aangename koppelen en namen deel aan de rondleiding van Het brouwproces van de bieren van Ter dolen. Het was een uiterst aangename en deskundige uitleg die we kregen van de gids.

Na een korte rustpauze werd het dan terug verzamelen geblazen en omstreeks 13.30 uur  vertrokken we voor  het tweede gedeelte van onze rondrit die ons naar circuit Zolder zou brengen via een ommetje langs Leopoldsburg en Lummen. Eénmaal daar aangekomen kregen we een verrassing van formaat. De hoofdpoort was dicht en we konden er in ook niet in ondanks een druk heen en weer getelefoneer met de verantwoordelijken van het circuit. Onze bedoeling was om met de aanwezige wagens het woord “Gilles” te gaan vormen in de paddock, dit als ultiem eerbetoon van onze club en haar leden naar Gilles Villeneuve en zijn familie toe. We reden dan maar door naar het museum van circuit Zolder dat gelegen was achter restaurant De Pits. Het is een eerder klein museum dat nog in volle opbouw is qua het verzamelen van allerhande spullen uit het verleden. We kregen er een zeer gepassioneerde  en omstandige uitleg door de Heer Jeurissen, één van de medewerkers van Circuit Zolder vanaf het eerste uur en nu medeverantwoordelijk voor het museum.

Na dit bezoekje trokken we met zijn allen richting Hotel de Pits waar we ons afsluitend dinertje georganiseerd hadden. Onze voorzitter Carmelo had samen met Hendrikx Jos er nog een privétentoonstelling opgezet over het thema van dit jaar, Gilles Villeneuve. Zij hadden allemaal persoonlijke dingen samengebracht om die met ons te delen. De deelnemers wisten dit wel te appreciëren. Nadien werd er aan tafel gegaan voor ons afsluitend diner. Er moet gezegd worden dat het eten echt van goed niveau was, wat ons ook door de deelnemers bevestigd is.

Na het dessert werd er nog wat nagekeuveld en rond 20.00 uur was iedereen weer de baan op richting naar huis, dit niet nadat ze ons,het bestuur, kwamen bedanken voor de mooie dag en we mochten het niet nalaten om volgend weer zo’n mooie route uit te stippelen. Dit geeft ons dan toch een voldoening, ondanks het mislopen van de afspraken wat gemaakt waren met circuit Zolder. Dus afspraak volgend jaar Pinkstermaandag 20 mei 2013,  bedankt nog allemaal voor jullie deelname en denk eraan FORZA ROSSO.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community