9 juni 2012 - Ferrari Club Belgio - 40 jarig bestaan

9 juni 2012 - Ferrari Club Belgio - 40 jarig bestaan

Om de viering van het 40-jarig bestaan van Ferrari Club Belgio enige luister bij te zetten, besloten wij, het bestuur van Scuderia Ferrari Club Genk, naar Brussel te rijden op 09/06/2012. Wij verzamelden bij Giulio thuis en omstreeks 9.30 uur vertrokken we dan richting Brussel.

Nadat we onze wagen geparkeerd hadden in de buurt van het jubelpark, wandelden we naar de open ruimte waar de deelnemers met hun steigerende paardjes stilaan deze open ruimte begonnen in te palmen. In totaal waren er zo’n kleine 40 wagens van verschillende jaargangen te zien. De deelnemers wandelden naar Autoworld, het automuseum wat daar gevestigd is. In het restaurant vonden de laatste formaliteiten plaats en de roadboeken werden er overhandigd.

Nadien werden ze verwacht op de lunch en wij gingen ondertussen buiten nog enkele kiekjes schieten. Een regenvlaag joeg ons terug naar binnen. Net op tijd want de deelnemers en mensen van onze club werd gevraagd om mee te gaan naar de stand van Ferrari Club Belgio die gesitueerd was midden in het museum van Autoworld.  Na de speech van de kersverse voorzitter van Ferrari Club Belgio, De Heer Dirk Roesems, mocht onze voorzitter, Carmelo Arzu, namens onze club een presentje overhandigen. Het was een kader met een F1 wagen op met al de evoluties die zo’n voertuig in de loop van het jaar ondergaat. Een uniek exemplaar en dit werd dan ook in dank en met groot applaus in ontvangst genomen.

Voor de deelnemers was dit dan ook het teken dat ze stilaan aan hun rondrit konden beginnen. Dit nadat de mensen er eerst nog op attent gemaakt werd dat er een fout in het roadbook zat en dat ze dat moesten aanpassen.

Enkele mensen van ons maakten nog een kleine ontdekkingstocht door het museum terwijl de rest zich te goed ging doen aan een hapje en een drankje. Nadat onze groep weer compleet was, reden we terug richting Genk en na een vlotte rit met Alessio achter het stuur waren we omstreeks 16.20 uur terug thuis. Het was een kleine uitstap maar toch de moeite waard om het gezien te hebben.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community