14 April 2013 - 1st Trophy SFC Genk Karting

14 April 2013 - 1st Trophy SFC Genk Karting

Wij speelden al enkele jaren geleden met het idee om een kartwedstrijd te organiseren met en voor onze leden. Het idee werd toen ook voorgelegd op de algemene vergadering en werd positief onthaald door de aanwezige leden. Zo gezegd zo gedaan en wij organiseerden dan de kartwedstrijd. De wedstrijd werd via mail en brief bekendgemaakt naar onze leden toe maar spijtig genoeg moest de wedstrijd afgeblazen worden door een gebrek aan inschrijvingen. Raar maar waar.

Tot enkele maanden geleden onze webmaster Alessio weer met idee naar voren kwam. Wij, de overige bestuursleden, hebben hem toen carte blanche gegeven en hij stak de handen uit de mouwen. Na enkele voorstellen van hem, beslisten de we dan om de eerste SFC Genk karting trophy te laten doorgaan te Lommel. Het nieuws werd per brief  en mail rondgestuurd en binnen de kortste keren hadden er zich al een 20-tal leden met vrienden ingeschreven voor deelname aan dit evenement.

In totaal waren we met 28 deelnemers aangevuld met familie en vrienden die gewoon een kijkje kwamen nemen hoe hun “Alonso” het er vanaf zou brengen. À propos, hij kwam die morgen als eerste over de finishlijn bij de GP van China. Aan motivatie geen gebrek dus voor onze Feraristi. Eenmaal de oefenrondjes van start waren gegaan werd er dan ook duchtig ingevlogen door onze “racers”. Zo te zien aan de helmen reden er meerdere Schumachers, Villeneuves en Alesi’s mee. Dit maakte het spektakel alleen maar mooier. Na hun oefenritten waren er al bij die fysiek op hun tandvlees zaten, maar ze lieten zich niet kennen en tijdens de kwalificaties en er werd fors doorgereden, hier en daar werden er zelfs tikken uitgedeeld en dit om maar vooraan te geraken om mee te kunnen doen aan de finales. Van een wedstrijdgeest gesproken, ze was er wel degelijk.

De winnaar van de finale was Davy Maris. Hij kreeg de wedstrijd niet op een presenteerblaadje aangeboden maar hij heeft wel degelijk moeten trappen om vooraan te blijven.  Op het podium werden dan de klassieke medailles overhandigd samen met fles prosecco + voor de winnaar  een gratis deelname bij een volgende editie.

Na deze uiterst gezellige dag werd er dan ook al door meerdere deelnemers geopperd om volgend jaar editie 2 door te laten gaan maar dan misschien elders te lande. Het bestuur van de club wenst dit idee dan ook te overwegen. Wat wel een beetje spijtig was, was dat we niemand van onze Nederlandse leden hebben mogen begroeten. Dit ondanks het feit dat Lommel toch maar op een boogscheut ligt van de Nederlandse grens ligt en er verschillende mensen net over de grens wonen. Bij deze misschien al een oproep om naar volgend jaar toe eens een kijkje te komen nemen op dit event. Want hoe meer deelnemers, hoe meer fun er zal zijn. Dit is dit jaar al bewezen en zoals altijd hadden ook nu weer de afwezigen ongelijk.

Na de afsluiting van de eerste SFC Genk Karting trophy zijn we met een kleine groep nog de innerlijke mens gaan versterken in het mooie en gezellige centrum van Lommel, want een mens krijgt van al dat kartgeweld toch wel een beetje honger en omstreeks 20.30 uur was iedereen weer thuis en een mooie ervaring rijker.

Klik hier om alle resultaten in pdf te openen.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community