5 mei 2013 - Italiaanse Dag Tongeren

5 mei 2013 - Italiaanse Dag Tongeren

De stad Tongeren  hield op 5 mei een Italiaanse dag, dit om hun tentoonstelling van de Etrusken, die momenteel in het Gallo-Romeins museum loopt, kracht bij te zetten. Waar konden ze beter dan in Genk de Italiaanse verenigingen optrommelen. Wij werden ook gevraagd en gingen dan ook graag op hun aanbod in. Het kan nooit kwaad om wat promotie te voeren voor onze club en dan zeker op zo’n groots opgezet evenement.

Zo gezegd, zo gedaan. Om 10.00 uur ’s morgens waren we al in Tongeren, op de Grote Markt in de schaduw van de machtige basiliek, bezig met onze stand op te zetten. We hadden twee bezitters, Jos Nelissen en onze Jean-Marc, bereid gevonden om hun wagens op onze stand te plaatsen. Rondom deze wagens werd onze stand aangekleed. Al moet ik het zelf zeggen, het was een stand die gezien mocht worden.

Er werd afgesproken dat we  een soort beurtrol gingen doen om onze stand op te bemannen zodat we zelf ook hier en daar een kijkje konden nemen naar wat er zowat allemaal te zien was. Vespa’s, Fiats, Ferrari’s, Italiaanse old timers, promotiestanden, eetstanden, koffiebars, wijnbars, noem het maar op het stond er allemaal. Menig standhouder was ons bekend en dit door het feit dat we in Genk, onze thuisbasis, in het verleden ook al samen op verschillende evenementen stonden. In de vroege namiddag kwam het volk dan ook stilaan toe en het werd een gezellige drukte. Onze stand werd druk bekeken en meerdere personen kwamen een gezellig babbeltje slaan of vroegen info over onze club. Het resulteerde soms in het feit dat er zich ook nieuwe leden inschreven werden bij onze reeds grote familie. Er werd ook dans en animatie gebracht op Italiaanse wijze en het moet gezegd dat de bezoekers ook dit wisten te waarderen. Het geheel werd overgoten door een stralende zon en eer we het wisten was de dag reeds voorbij. De organisatoren vroegen de standhouders om een uurtje langer te blijven, dit omdat er nog veel volk rondliep. Rond 20.00 uur werden de standen dan toch afgebroken en keerde iedereen voldaan huiswaarts.

 Wij wensen langs deze weg de mensen van de stad Tongeren dan ook te bedanken voor de prachtige organisatie die zij daar neergezet hadden.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community