20 mei 2013 - A Tribute to Enzo Ferrari

20 mei 2013 - A Tribute to Enzo Ferrari

Afgelopen 20 mei, pinkstermaandag, was het weer zover. Het begint stilaan de traditie te worden dat Scuderia Ferrari club Genk, dan de rondrit plant. Dit jaar stond onze rondrit in het teken van het 25-jarig overlijden van Enzo Ferrari. A tribute to Enzo Ferrari!

Het moet gezegd, Enzo Ferrari was gesneden uit het soort hout dat men tegenwoordig nog maar zelden tegenkomt. Je kon op hem rekenen en hij was van zijn woord. Maar als je zijn vertrouwen schond dan had je gegarandeerd problemen met hem. Het was een doorzetter van het zuiverste water. Dit laatste heeft hem en zijn auto’s wereldbekend gemaakt. Ook na zijn dood leeft de mythe nog steeds voort in zijn wonderbare wagens.

De deelnemers van de rondrit werden ontvangen in het eetcafé Ciné Citta. Deze is gelegen in de oude mijngebouwen van Winterslag. Ook dit wordt stilaan onze vaste uitvalbasis voor dit soort evenementen. Terwijl de deelnemers genoten van hun ontbijt, werden de wagens tegenover de mijnschachten opgesteld in de vorm van het woord ‘Enzo’. Eenmaal het zover was, werden er plaatjes geschoten van op de mijnschacht om de naam Enzo via “zijn” auto’s te vereeuwigen op foto.

Omstreeks de klok van elf werd er dan vertrokken vanaf Ciné Citta voor het eerste gedeelte van het parcours. Deze zou de deelnemers tot aan de stroopfabriek van Borgloon brengen. Ondertussen gingen de hemelsluizen open en zakte het tempo van menige deelnemer. Dit kon echter de traditionele goede sfeer niet beïnvloeden van onze groep. Bij aankomst aan de stroopfabriek kregen de deelnemers een stevige uitleg over de werking van de stroopfabriek door de twee gidsen die we hadden ingehuurd.

 

Rond 13.30 uur werd het tweede gedeelte aangesneden dat door de kleine maar mooie dorpjes van Haspengouw liep. De aankomst was in Wilderen aan de brouwerij. De eigenaar van deze brouwerij is ook de man die de brouwerij van Ter Dolen in Houthalen opgestart heeft. Hij weet ondertussen wel hoe je een lekker streekgebonden biertje moet brouwen. Hier werd een welgekomen hapje en drankje aangeboden. Een rondleiding was ook voorzien maar vele deelnemers deden er niet aan mee. Misschien omdat de biertjes te goed van smaak waren en ze daarom verkozen om rustig het derde en laatste gedeelte van onze rondrit af te wachten. Tegen 16.30 uur was het dan zover en werd het laatste gedeelte verreden. Die bracht ons naar Brasserie Classique, overigens een zaak van een lid van onze club, aan te vatten. Het eindpunt lag op de Luikersteenweg, in de regio ook bekend onder de naam Chausee d’amour.

Na aankomst werd er dan plaats genomen aan tafel en na een korte speech van onze voorzitter Carmelo, waarin hij ook de deelname van Dirk Roessens,  de voorzitter van Club Belgio, aanhaalde. Jules Coenen, onze oudste deelnemer en lid werd in de bloemen gezet. We mochten ook 2 nieuwe leden verwelkomen. Nadien werd er dan aangevat met het diner, dat van heel goede kwaliteit was, en na een smakelijk etentje werd het stilaan tijd om huiswaarts te keren. Menig deelnemers wenste het bestuur van onze club nog te bedanken voor de mooie dag met een roadboek dat onberispelijk was en dit samen met de stopplaatsen die goed gekozen waren.

De deelnemers tevreden en wij dus ook, ondanks de regenbuien. Volgend jaar zal er zeker een nieuwe editie volgen, en die zal dan het teken staan van 30 jaar Ferrari Club Genk. Hopelijk mogen we de deelnemers van dit jaar terug verwelkomen samen met mensen die dit jaar er niet waren door omstandigheden. We beloven nu al dat het een editie gaat zijn die onze vorige edities zal overtreffen.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community