30 juni 2013 - Op bezoek bij Modena Motorsport

30 juni 2013 - Op bezoek bij Modena Motorsport

Op 30 juni hadden wij een afspraak met Uwe Meisner, de eigenaar van  het fameuze Modena Motorsport team. Ook tevens de organisator van de Modena Trackdays eind deze maand op het circuit van Spa Francorchamps.

Na een rit van zo’n 1 ½ uur vanuit Genk kwamen we aan in Langenfeld. Deze kleine stad ligt even ten noorden van Düsseldorf. Uwe Meissner stond ons reeds op te wachten en ontving ons met open armen. Na het traditionele uitwisselen van geschenkjes mochten we binnen in zijn walhala. Er stonden zo’n 7 Ferrari F1, allen uit verschillende tijdspannes. Gaande van de 126 C2 met de naam van Gilles Villeneuve op tot de 399 F1 met de naam van Michael Schumacher op de flanken. We kwamen gewoonweg ogen tekort. Ook de memorabilia wat in kasten en rekken stond, met spoilers en andere onderdelen aan de muur, ik zeg je, je had gewoon ogen tekort.


Uwe Meissner is nog zo een van die mensen die Ferrari nog echt in zijn hart draagt. Verhalen die had hij ook genoeg en er werd zeer aandachtig geluisterd naar hem. Voor onze voorzitter, een notoir Gilles Villeneuve fan, was het een hemelse belevenis, je zag hem zo groeien. Prachtig om te zien allemaal. Natuurlijk stonden er niet alleen F1 wagens. Ook Alfa Romeo, Lamborghini, Maserati en zelfs een Gulf Porsche 917K uit 1970. Deze wagen onderging momenteel een full restauration.

Naast de racewagens is er ook een afdeling waar straatversies van Ferrari e.a. merken op onderhoud komen of zelfs ook een full restauration ondergaan. We mochten er gewoon vrij tussen de wagens doorlopen, vragen stellen aan de mecaniciens die aan het werk waren aan verschillende auto’s, echt er heerst daar een ongedwongen sfeer wat je nu net in Ferrari garage niet zou verwachten.

In de namiddag keerden we dan terug huiswaarts, voldaan en met een mooi boek dat we van de Heer Meissner nog gekregen hadden. We zijn weer een ervaring rijker en dit op een leuke ontspannende manier.
 

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community