24 November 2013 - Seizoensafsluiter 2013

24 November 2013 - Seizoensafsluiter 2013

Tradities zijn er om in ere te houden. Ook dit jaar hielden we ons er aan. Zoals het ondertussen de gewoonte geworden is, is er telken jare  ter gelegenheid van de laatste F1 GP een laatste samenkomst van Scuderia Ferrari Club Genk van het lopende jaar. Ook dit jaar verwelkomde het bestuur haar leden weer vooraleer we de lange winterstop ingaan. Dit geldt niet alleen voor de F1 maar ook voor ons allen nu de lange donkere  dagen er weer aankomen.

Ook dit jaar was het ter gelegenheid van de GP van Brazilië. Voor ons  Ferrarista was het een GP met een dubbel gevoel. Vettel was dit jaar buiten categorie aan het racen, maar nog meer omdat Felipe Massa na 8 jaar de Scuderia gaat verlaten en richting Williams trekt. Ferrari heeft wel een waardige opvolger aangetrokken nl. Kimi Raïkkonen. Als dat maar geen vonken gaat geven met Fernando.
De opkomst  voor het afsluitend etentje was buiten verwachting goed. We mochten een zeventigtal leden verwelkomen. Het was een mooie mix van zowel jarenlange leden als  nieuwkomers. Het is dan ook mooi om zien hoe het Ferrari beleven zich dan verspreidt. Door het bestuur een aperitief aangeboden tijdens het bekijken van de GP . Wij, het bestuur, hadden iets nieuws uitgeprobeerd. We keken naar de GP via een internetverbinding ipv naar een tv zender. Herhaaldelijk viel het beeld echter weg waarna alles weer gereset moest worden. Volgend jaar kijken we gewoon weer terug via een tv zender. We wensen ons dan ook te verontschuldigen voor deze ongemakken.

Er was ook een juwelier, Van Bignoot uit het Gent, gekomen om de nieuwe collectie Ferrari horloges voor te stellen. Natuurlijk trachtte de man ook zijn horloges te verkopen. Het was een goede zet van hem  want hij verkocht zowel verschillende horloges als andere mooie dingen aan onze leden. Het gaf toch ook een meerwaarde aan het gezellig samenzijn. Halverwege de GP werd er dan begonnen aan het etentje. Dit jaar hadden we een andere kookploeg ingehuurd dan verleden jaar. Twee leden  van onze club, Vanstreels Jeannie en Lino Iacovella, maken ook deel uit van “L’ Arte di vivere”. Er moet gezegd worden dat het niveau veel hoger lag dan verleden jaar. Iedereen die aanwezig was, was uitermate lovend over de kookkunsten van deze ploeg, wat verleden jaar niet gezegd kon worden. Er waren zelfs leden die nu al vroegen als deze ploeg volgend jaar weer komt koken, want ze zouden dan zeker met meer mensen komen. Eén dikke proficiat aan de kookploeg ook vanwege het bestuur. Eerst was er een entree gevolgd door een hoofdschotel en als afsluiter volgde dan nog een overheerlijk dessert.
Ondertussen liep de GP ook op zijn einde. Winnaar was het Red Bull team, of wat had je gedacht, met Vettel als winnaar en Webber als runner up. Alonso sleepte nog een derde plaats uit de brand. Er werd nog duchtig nagekaart over het afgelopen seizoen. Wat volgend seizoen zal brengen, staat nog in de sterren geschreven want er zijn veel veranderingen op opkomst in het F1 wereldje.

Het bestuur wenst dan ook een afspraak te maken voor volgend jaar maart als we onze jaarvergadering weer hebben. Ondertussen zal er waarschijnlijk een klaardere kijk zijn op de nieuwe episode in het F 1 verhaal zodat er weer stof voldoende zal zijn om over te discussiëren.
Van onze kant alvast een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar met een goede gezondheid en passie voor Ferrari. 

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community