6 juni 2014 - 30 Jaar Scuderia Ferrari Club Genk

6 juni 2014 - 30 Jaar Scuderia Ferrari Club Genk

Dit jaar viert de ons ondertussen reeds welbekende Scuderia Ferrari Club Genk haar dertig jarig bestaan.  Dit werd dan ook uitvoerig in de bloemetjes gezet door het bestuur. 

Voor deze gelegenheid hadden we verkozen om niet zoals gewoonlijk niet vanaf C mine te vertrekken maar vanaf het stadsplein in Genk. We hadden er dit jaar ook voor gekozen om in de foyer van het stadhuis een tentoonstelling op de bouwen met als leidraad dertig jaar Scuderia Ferrari club Genk. Iedere jaargang werd weergegeven op een fotocollage te beginnen vanaf 1984 tot heden. Hier werden standjes rond gebouwd waar leden van ons hun unieke memorabilia tentoon stelden. Omstreeks 8.30 uur arriveerden de eerste voertuigen op het stadsplein onder een stralende zon. De deelnemers mochten dan genieten van een uitgebreid ontbijt in het Carbon hotel. Naargelang de tijd verliep kwamen er meer en meer wagens toe, in totaal waren het zo’n kleine 30 wagens die het stadsplein inpalmden. Plotseling omstreeks 10.15 uur was er een lichte vorm van ongerustheid en werd de alertheid van onze deelnemers op de proef gesteld. Ondanks het zonnige weer, was er plotseling een felle regenbui die menig deelnemer van het ontbijt weghaalde. Er waren verschillende wagens opgesteld in hun cabrio uitvoering. In een mum van tijd werd alles dichtgedaan. Na een kwartiertje was er weer een stralende zon en werd alles weer omgebouwd naar de cabrio versie. De tijd was stilaan aangebroken om ons naar het eerste verdiep van het stadhuis te begeven waar ons door de stad Genk een receptie aangeboden werd. Wij werden door eerste schepen Ali Caglar ontvangen. Er volgden zoals het de gewoonte is bij recepties enkele speeches o.a. door schepen Caqglar, Dirk Roessems ondervoorzitter van Club Belgio en onze voorzitter Arzu Carmelo. Nadien werden er nog enkele cadeautjes uitgewisseld en werd de receptie afgerond.

 

 

Stilaan was het al 11.30 uur en tijd om de motoren op te starten. Na ontvangst van het roadboek, rallyplaat en de andere broodnodige benodigdheden werd er vertrokken richting het wijnkasteel van Genoels-Elderen. Niet rechtstreeks maar via een ommetje langs Vliermaalroot en de Romeinse Kassei naar Tongeren om dan af te buigen richting Luik en dan via Millen naar Genoels-elderen. Na een uurtje kwamen de eerste deelnemers van deel 1 van de rondrit hier aan. De wagens werden onder de leiding van Alessio mooi opgesteld op het gazon dat voor het wijnkasteel aangelegd is. Hier konden mooie plaatjes geschoten worden met het kasteel op de achtergrond. 

 

Wij kregen hier een heel goede doch voor sommige mensen een ietwat lange rondleiding onder een stralende zon. Na deze geleide rondleiding door de wijngaarden en wijnkelders was het dan tijd om de daar gewonnen wijnen te degusteren samen met een hapje. Ook de Heer Jaap Van Rennes, de stichter van het domein, was aanwezig en vertelde nog enkele leuke annecdotes, ten minste als je bij hem aan het tafeltje ging zitten.

 

Omstreeks 15.40 uur werd dan het 2de gedeelte van de rondrit aangevangen dat via Mopertingen, Lanaken, Maasmechelen en As ons terug naar Genk bracht waar de wagens terug opgesteld werden op het stadsplein.

 

Er werd de deelnemers een receptie aangeboden op het dakterras van het Carbon hotel. Een klein uurtje later werden we verzocht om het restaurant Gusto te gaan voor het afsluitend diner. Er werd smakelijk gegeten met tussendoor natuurlijk weer enkele straffe verhalen. Al bij al was het een goed geanimeerd diner waarbij onze voorzitter zijn afsluitende speech zoals naar gewoonte weer van op een stoel deed. Iedereen werd nogmaals bedankt voor zijn aanwezigheid en bedankt voor hun voorbeeldig gedrag zowel op als naast de weg. Tevens nodigde hij iedereen uit om volgend jaar weer aanwezig te zijn op onze volgende rondrit. We kunnen er nog niet veel over kwijt, behalve dat er dan terug vanop C-mine gestart zal worden en zoals naar gewoonte dan terug op Pinkstermaandag.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community