16 Mei 2015 - Bezoek Kàroly Méhes aan SFC Genk

16 Mei 2015 - Bezoek Kàroly Méhes aan SFC Genk

Vandaag 16 mei 2015, kregen we bezoek van ene zekere Karoly Méhes. Hij is de auteur van het boek: “Gilles Villeneuve, his untold life from Berthierville to Zolder”. Het bestuur had weet gekregen van het feit dat hij op 18 mei zijn boek zou komen voorstellen in Brussel. Aangezien hij vandaag, 16/5 al in Brussel zou zijn, hebben we contact opgenomen met hem via ons secretariaat, met de vraag als hij misschien eens tot in Genk zou kunnen komen om kennis te maken met onze club en waar er toch ook enkele die-hard Villeneuve fans bij zijn.

Groot was onze verwondering toen hij toestemde en zou per trein naar Genk komen. Onze voorzitter Carmelo en Guy gingen hem samen met zijn echtgenote afhalen aan het station waarna ze dan naar ons clublokaal reden. Aangekomen daar maakten ze ook kennis met Giulio en Rocco, die het koppel daar opwachten.  Het clubverhaal werd een beetje uit de doeken gedaan met onze fotocollage van door de jaren heen. Alessio had die collage verleden jaar gemaakt bij het 30-jarig bestaan van de club. Nadien werden er nog wat presentjes uitgewisseld en werd er verder gepraat achter een lekker biertje bij café Sonja.

Stilaan werd het tijd om richting Neeroeteren te rijden waar onze grootste Gilles Villeneuve fan, Jos, op ons wachtte. Hij had ons uitgenodigd om samen met de auteur en zijn echtgenote een bezoekje te komen brengen in zijn Villeneuve museum.  Hijzelf en wij ook waren aangenaam verrast door al de memorabilia wat Jos in de loop der jaren bij elkaar gekocht/gekregen had. Er waren dingen bij waarvan de auteur, Kàroly Méhes, zelf het bestaan niet van wist. Hij vertelde me zelfs dat hij hier nog wel enkele dagen als boekenwurm zou willen verblijven. Jos bood ons een drankje aan en er werd menig gesprek gevoerd over het onderwerp van de namiddag.

Omstreeks 18.00 uur werd er dan afscheid genomen van Jos en reden we richting Maastricht waar er onlangs een Villeneuve restaurant geopend was. Na een gezellig etentje waarvan de prijs heel democratisch was, brachten we Karoly Méhes en zijn echtgenote terug naar het station van Genk. Afscheid nemen deden we niet want maandagavond zouden we elkaar terugzien bij de officiële voorstelling van het boek in Brussel.  Zij reden met de trein terug naar Brussel en wij gingen naar huis met een fijne voldoening aan de dag die we met hun beiden konden doorbrengen.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community