25 mei 2015 - Rondrit ' Ferrari Meets Davinci '

25 mei 2015 - Rondrit ' Ferrari Meets Davinci '

FERRARI MEETS DA VINCI.

Dit was de naam van onze rondrit anno 2015.  Het was verzamelen geblazen aan restaurant L’uno coll’altro in Peer. Er waren zo’n 20 Ferrari’s aangevuld met nog enkele andere merken ingeschreven. Bestuursen co-piloten(s) lieten zich het uitgebreid ontbijt, een mix van Italiaanse en Belgische gerechten, in de toch wel smaakvol ingerichte zaak smaken . Nadat we hier enige tijd waren verbleven, vertrokken we omstreeks 11.00 uur voor de onze rit door 4 provincies, Belgisch Limburg, Nederlands Limburg, Noord Brabant en Antwerpen. Na een mooi uitgestippelde route, van ongeveer een 40km., was de eerste halte in Bocholt aan het brouwerij museum van Martens bieren. We stonden versteld wat er in het museum allemaal opgesteld staat. Dit kan je onmogelijk geloven als voor het gebouw staat. Wat een van de vroegere eigenaars allemaal verzameld heeft, tart alle verbeelding. Machines en prullaria uit diverse eertijdse Belgische, Engels en Duitse brouwerijen. De gidsen gaven een degelijke met soms toch ook wel een beetje ludiek inslag over de verschillende stappen die het bier brouwen toch wel inhoudt. Het ging van het pas geoogste graan tot het bier in de pint. Ook rollend materieel waaronder een oude Duitse bierkar die nog getrokken werd door een dubbel paardenspan tot het hedendaagse rollend materieel. De rondleiding met achteraf het biertje nam toch al gauw anderhalf uur in beslag.

Voor deel twee werd er vanuit Bocholt dan vertrokken voor zo’n 70 km. om dan via Nederland terug naar België te keren langs het voetbalstadion van Lommel V.V. om dan zo richting Tongerlo te rijden. Op het laatste gedeelte van het parcours mochten de paarden eens in galop raken. Eenmaal daar aangekomen, stelden we de  voertuigen op op een mooi gazon achter de prachtig gelegen zaak genaamd het torenhof. We wachtten tot alle deelnemers er waren om aan de overkant van de staat naar de Norbertijnabdij te gaan. Het duurde wel even eer we naar het  Da Vinci museum gingen dat in de abdij gevestigd is. Er was een wagen die onderweg een panne had gekregen en achterop geraakt was. De panne was erger als verwacht want het voertuig moest per pechdienst afgevoerd worden richting garage Monza. De onfortuinlijke eigenaar, wiens naam liever niet genoemd wordt, maar het was dezelfde die verleden jaar op de fandag in Lochristie ook al averij had opgelopen aan het koetswerk van diezelfde wagen, bleef samen met zijn vriend, ook een Ferrari bezitter wachten tot de wagen op de vrachtwagen stond. Zolang konden we niet wachten om naar de abdij te gaan temeer ook al omdat de gids van het Da Vinci museum niet kon blijven wachten.

De Norbertijn stond ons al op het binnenplein van de abdij op te wachten en trok gezwind met ons naar een speciaal voor het “laatste avondmaal” want dit is de naam van het wereldbekende schilderij, opgetrokken op maat gemaakte gebouw. Het schilderij is een identieke copie van de fresco die Leonardo Da Vinci schilderde in een domenicanenklooster in Milaan, maar hier dan wel op doek. Het doek is in België sinds 1545. We kregen het hele verhaal van de levensloop van het schilderij te horen op een toch wel plezante maar toch to- the-point uitleg van de Norbertijn te horen. Als je de uitleg krijgt dan zie je ook pas wat voor een verhaal er in een schilderij verborgen kan zitten. Da Vinci heeft dit schilderij in samenwerking met zijn leerlingen gemaakt. 

Na het bezoek aan Da Vinci gingen we terug richting het Torenhof voor ons afsluitend diner. Na een drankje dat geserveerd werd buiten tussen de wagens, gingen we stilaan aan tafel want het aperitiefje deed zijn werk en er waren toch mensen waar de honger de kop bij op stak. Na de traditionele afrondende speech van onze voorzitter, Carmelo, werd het stil in de prachtige tent en hoorde je nog alleen het getik van mes en vork op de porceleinen borden. Iedereen liet het zich smaken. Even na het voorgerecht kwamen de onfortuinlijke deelnemer samen met zijn onafscheidelijke vriend binnen. Ze werden met een warm applaus onthaald en namen mee deel aan het afsluitend etentje. Iedereen was natuurlijk benieuwd wat het malheur was aan zijn wagen en na zijn uitleg werd er dan de hoofdschotel geserveerd. Ondertussen had hij, de bezitter, nog een telefoontje ontvangen van garage Monza dat zijn wagen er was aangekomen en reeds binnen stond. Na het dessert werd het stilaan tijd om huiswaarts te keren en tegen 21.30 uur was iedereen terug de baan op.
Het was een dit jaar een rondrit die er tegenover voorgaande edities toch een beetje boven uit stak qua niveau en kwaliteit. Zoals steeds hadden de afwezigen weer ongelijk, maar dit jaar was dit zeker van toepassing.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community