22 Juni 2015 - 3rd Trophy SFC Genk Karting

22 Juni 2015 - 3rd Trophy SFC Genk Karting

Op 21/6 was het weer zover. Voor het derde jaar op rij organiseerde de Scuderia Ferrari Club Genk weer een kart meeting. Ook dit jaar ging het weer door op het door de FIA erkende circuit Horensbergdam te Genk.
’s Voormiddags zag het weer er nog bedenkelijk uit maar het klaarde uit in de vroege namiddag zodat de deelnemers toch op een droge baan konden vertrekken. Sommigen koesterden de stille hoop dat de baan nat zou blijven zodat ze er een mooi spectakelstuk van konden maken. Niet dus. Omstreeks 13.00 uur boden de deelnemers zich aan in het restaurant van de omloop waar het verzamelen geblazen was. Nadat de nodige formaliteiten achter de rug waren, werd er eerst nog naar de start van de F1 wedstrijd van Oostenrijk gekeken en toen kregen ze een briefing van de uitbaters.

Eerst werd er een 20 minuten training gehouden waarbij ook gereden werd voor de opstelling bij de start. Er werd toen al spectakel gebracht door verschillende deelnemers om toch maar zover mogelijk vooraan op de startgrid te kunnen geraken. Er waren er bij die zich van hun kleinere kantje lieten zien en andere piloten gewoon lichtjes van de baan afduwden of gewoon de weg blokkeerden om toch maar voor aan te geraken. De snelste tijd was er voor Anthony the black devil.


 

Nadat de opstelling compleet was, scheurden ze weg. Er werd in de eerste ronden nogal viriel gereden, getuige verschillende inhaalbewegingen waar ze met 3 naast elkaar zaten. Als er geen plaats is, dan maken we wel plaats, dachten sommigen. Dat ze dan zelf naast de baan belanden, deerde hun niet en trachten dan toch nog om hun schade te beperken, wat soms zeer mooie foto’s opleverde. Ondertussen was onze polesitter er vanonder gemuisd en trok een gat tussen hem en zijn achtervolgers. Na enige tijd werd de afstand tussen de deelnemers wat groter en dat resulteerde dan ook in een rustiger verloop van de wedstrijd. Anthony, the black devil, won met een straatlengte voorsprong op Pieter-Jan en Bjorn werd verdienstelijk derde.  Na het inleveren van de karts werd er dan ook nog een duchtig woordje gewisseld tussen de “gentleman drivers” en de “kamikazes” zoals er iemand zei. Maar nadat de adrenaline gezakt was, kwam alles weer in orde en werd er nog een goede pint tussen de deelnemers gedronken. Nadat de F1 race gedaan was, met Rosberg als winnaar, togen we naar het podium om onze winnaars te eren.


Iedereen ging toch voldaan naar huis en rekent er al op dat er volgend jaar een 4de editie van het evenement georganiseerd zal worden. Waarbij de gentlemen drivers zich van een betere kant zullen laten zien, dat beloofden ze al. 
 

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community