20 September 2015 - Fandag 2015

20 September 2015 - Fandag 2015

Zoals naar jaarlijkse gewoonte organiseerden wij, het clubbestuur van SFC Genk, weer onze jaarlijkse fandag. Dit jaar viel dit op 20 september, samen met de GP F van Singapore. In de vroege namiddag was het bestuur reeds in touw om alles op te bouwen. Dit jaar hadden we ook gezorgd voor een groot scherm waar de F1 race op te zien zou zijn. Verschillende mensen hadden memorabilia meegebracht en Jean-Marc had een deel(tje) van zijn collectie miniatuurwagens meegebracht. Omstreeks 13.30 uur begonnen de mensen toe te komen in ons clublokaal, waar ook dit jaar weer de fandag zou plaatsvinden. Even voor 14.00 uur zat het lokaal stampvol, wat ons ergens toch een voldoening gaf, dit na 2 opeenvolgende jaren waar de belangstelling tanende was, het deed ons plezier om stilaan terug bij het verleden van de grotere succesvolle fandagen terug te kunnen aanknopen.



Toen om 14.00 uur de race op gang getrokken werd, was er meteen al ambiance in de keet. Vettel was als eerste weg en Kimi als derde. Naar mate de race vorderde steeg bij menigeen de hoop dat er hier wel eens iets moois uit de bus zou kunnen komen. Na enkele safety cars en een onverlaat die op zijn “dooie” gemak over de baan wandelde, kwam stilaan het eind van de race in zicht. Hamilton had ondertussen de handdoek geworpen en Rosberg geraakte maar niet verder als de 4de plaats. Sebastian, nog steeds op kop pareerde de aanvallen van Ricciardo met sprekend gemak en kwam als eerste over de meet, Kimi was als derde die over de meet gespurd. De tent (clublokaal) was te klein voor het feestje dat er los barste. Onze voorzitter, je weet wel die kleine die altijd op een stoel gaat staan, had ondertussen al flessen heerlijke Spumante geopend en dit samen met een lekker stukje pizza werd aan iedere aanwezige aangeboden. Op deze wijze werd deze prachtige overwinning door ons nog wat meer luister bijgezet. Emotie was er meer dan voldoende, zelf de koele kikkers onder ons begonnen al van meer te dromen. Dit mag natuurlijk maar je mag nooit het vel van de beer (Hamilton) verkopen vooraleer hij … is.



Nadien werd er nog wat nagekaart en nog wat rond gesnuisterd en gekeken bij de memorabilia. Omstreeks 17.30 uur keerden de meeste mensen stilaan terug huiswaarts. Wij, het bestuur, hielden nog even een kleine vergadering om de laatste details van onze jaarlijkse uitstap naar Maranello te bespreken en de stand van zaken te overlopen van onze jaarlijkse seizoensafsluiter die zoals naar jaarlijkse gewoonte met een afsluitend etentje gepaard zal gaan. Het ziet er allemaal goed uit zodat we nog een fijn eindejaar tegemoet zullen gaan. Mochten die mannen met die rode F1 wagens nog een duit in het zakje willen doen, dan gaan we nog een prachtig einde seizoen tegemoet. We kunnen dan misschien ter gelegenheid van de seizoensafsluiter, die door zal gaan op 29 november van dit jaar, nog een feestje van formaat gaan bouwen.

Bedankt iedereen die aanwezig was en hopelijk komt er volgend jaar nog meer volk naar de fandag zodat we weer de hoogdagen van onze fandag mogen tegemoet zien.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community