2 tot 4 Oktober 2015 - Ferrari Fabrieksbezoek 2015

2 tot 4 Oktober 2015 - Ferrari Fabrieksbezoek 2015

Op 2 oktober ging onze jaarlijkse uitstap naar de Ferrari fabrieken zoals naar gewoonte weer door. Zei het wel dat door externe omstandigheden onze uitstap dit jaar met een dag ingekort moest worden. Wij, uw bestuur, dachten dat er hierdoor misschien minder medereizigers zouden zijn. Niets was echter minder waar en in een mum van tijd waren de beschikbare plaatsen uitverkocht. 52 Mensen zouden er mee gaan. Uiteindelijk gingen er dan 49 mee omdat er enkele personen  uitzonderlijke omstandigheden inbrachten en thuis moesten blijven. Hopelijk komt het met iedereen goed en mogen we ze begroeten bij het einde seizoensetentje.Het bestuur, met name Giulio, kon nu contact opnemen met restaurants, hotel en interessante stopplaatsen onderweg. Na enkele voorstellen van hem werden er dan door het bestuur de beslissingen genomen van waar en op welk tijdstip, zodat hij de juiste data en uren kon afspreken..  De leden werden aangeschreven en mochten zich nu inschrijven. Hierna konden ze ook al hun vluchten bij Ryanair boeken aan nog interessante prijzen. Toch waren er nog enkelen die de kat uit boom wilden kijken. Helaas viel hun dit dik tegen, zelfs in zoverre dat er geen plaatsen meer vrij waren. Nu, een echte Ferrari fan laat zoiets niet aan zijn hart komen, springt de auto in en vertrekt dan een dagje vroeger richting Maranello. Toen wij, vanaf Bologna airport in het hotel aankwamen, waren zij er ook al. Er waren nog een 4-tal mensen die er met de wagen waren en allen verwelkomden zij ons. Er werd niet getalmd en we reden met de autocar naar een mooi restaurant waar we gingen avondeten. Niet te zwaar maar gewoon een entree en een stukje(!) pizza en dessert. We waren enkele jaren geleden hier nog eens geweest nl, Ristorante Lo Smeraldo. Nadat we er gegeten hadden reden we terug naar ons hotel Arthur voor een goede nachtrust zodat we de volgende lange dag dan fit  konden aanvatten. Er waren toch enkelingen die nog eventjes langs de bar van het hotel moesten gaan, voor een slaapmuts.  

De volgende morgen was iedereen tijdig aan de autocar zodat we onze rit naar Modena konden aanvatten.  Toen we na een half uurtje rijden bij Stanguellini aankwamen, konden verschillende mensen toch niet weerstaan om ons de vraag te stellen waar wij, het bestuur, op het spoor bleven komen van altijd maar nieuwe musea. Het antwoord op deze vraag ligt bij onze secretaris.Stanguellini was een zeer bekend racewagenbouwer maar hij hield het altijd bij de lichtere motoren, waar hij toch de kunst mee verstond om ze verdomd hard te laten gaan. Deze motoren ontwierp en tunde hij dan ook tot in de perfectie. Verschillende van zijn unieke racewagen staan opgesteld in zijn nu gesloten atelier, dat omgebouwd is tot museum. Verder staan er ook nog verschillende andere Old Timers  waaronder nog een Ballila en een Topolino, en echte oude Old timer van 1901 met de eerste nummerplaat van de regio Modena, MO 1. 

Verrassing! Na het bezoek bij Stanguellini brachten we nog even een blitzbezoek aan het graf van Enzo Ferrari. Daar er nog wat tijd was, kwam Giulio op het idee om er even naar toe te gaan om een bloemetje te leggen. Vervolgens reden we verder naar wat het hoogtepunt van onze reis was. Een geleid bezoek in de Ferrari fabrieken. Voor onze nieuwkomers ging er een totaal andere wereld open en sommigen wisten niet wat ze zagen. Zeker ook nog omdat we bij het verlaten van de fabrieken nog even een ommetje maakten naar de Gestione Sportiva. Er zijn 2 hallen, eentje waar een twintigtal Ferrari F1 staan en in de andere hal stonden 599XX, de FXX en het laatste nieuwe kroonjuweel de FXXK. Dit  zijn klantenwagens die daar onderhouden worden. Na al dit racegeweld gezien te hebben, reden we naar Ristorante Cavallino voor ons middagmaal. We kregen zoals besteld, het favoriete menu van Enzo Ferrari. We lieten het ons smaken en nadien was er de traditionele vrije namiddag in Maranello.Omstreeks 19.00 uur vertrokken we naar het hotel Arthur om ons op te frissen vooraleer we gingen dineren in Villa di La’. Zoals naar gewoonte werden we daar verwend met meerdere schotels die  redelijk vlot achter elkaar eraan kwamen.  Afgesloten werd er met de traditionele uitsmijter hier: Limoncello. Er sneuvelden zomaar eventjes 10 flessen. Vol gegeten en voldaan reden we terug naar ons hotel waar sommigen er toch nog in slaagden om de bar open te houden tot 3.00 uur in de ochtend. Het zou voor deze mensen een korte nacht worden want de volgende ochtend waren we weer bijtijds de baan op om een bezoekje te brengen aan Museo Enzo Ferrari te Modena.  Zoals gedacht liepen er enkele zombies bij en anderen waren dan weer zo fris als een hoentje.  

Nadien reden we nog even door naar Ristorante Santa Maria Fuori le mura te Nanantola waar we weer smakelijk verwend werden. Maar verschillende mensen moesten af en toe een menugang overslaan wegens reeds overladen. Nadat Guy de rekening, hij is ten slotte de schatbewaarder voor iets, betaald had, reden we stilaan richting de luchthaven van Bologna. We namen eerst afscheid van de mensen die met de wagen huiswaarts keerden, of zoals Jos Nelissen nog enkele dagen in Bella Italia met verlof bleef. Ons vliegtuig had enige vertraging maar daar maalde niemand om. We hadden er weer een prachtige en vooral familiale reis opzitten. Iedereen was moe maar voldaan over de toch weer fijne reis die voor het grootste gedeelte uitgestippeld was door onze secretaris. Langs deze weg willen wij hem allemaal nog eens bedanken voor zijn nimmer aflatende inzet. Op dit vlak heeft hij dan ook een voortrekkersrol voor het gehele bestuur.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community