19 Juni 2016 - Kartwedstrijd 4th Trophy SFC Genk

19 Juni 2016 - Kartwedstrijd 4th Trophy SFC Genk

Vandaag, 19 juni 2016 was het weer zover, tijd voor onze jaarlijkse kartdag samen met onze leden en  enkele welgekome niet-leden.

Dit jaar hadden wij, het voltallige bestuur, gekozen voor een indoor kartbaan. We dachten dat het na 2 jaar op het internationale Horensbergdam circuit te Genk het misschien een welkome afwisseling kon zijn om nog eens terug te keren naar een indoor kartbaan. Ook al omdat we gehoord hadden dat het een leuke kartbaan was met veel bochten waar gewerkt moest worden in de kart om het vooruit te laten gaan.

Goed, omstreeks 14.00 uur kwamen de kartpiloten, met 17 waren ze, al dan niet samen met vrienden en sympatisanten toe aan het circuit dat gelegen is aan de Heufkensweg 5 te Maasmechelen. Een enorm grote hal waarin de kartbaan ligt, een baan die gespreid is over twee etages, met aan de voorkant het logo van Cargo racing, want zo heten ze.

Omstreeks 15.00 uur mocht dan groep één gaan oefenrijden en tevens een kwalilificatietijd  neer  zetten. Een half uurtje later volgde groep twee. Er waren er bij die er vanaf de eerste minuut vol invlogen terwijl anderen de baan nog moesten leren kennen wat bij sommige piloten voor enige onrust zorgde. Na enige tijd rijden werden de tijden vergeleken en werd een startopstelling aan de hand hiervan opgemaakt. Ondertussen was iedereen even naar de kantine getrokken om nieuws op te vangen vanuit Baku en Le Mans. Nadien mochten omstreeks 16.00 uur de 8 minst goed geklasseerden een race die een half uur duurde onder elkaar uitvechten wie van hun de beste was. De winnaar van deze reeks was Lesley Wuyts  gevolgd door Luc Vangrieken en Tom Coessems.

 Nu waren de “grote kannonen” aan de beurt. Onmiddellijk na het vallen van de vlag schoten ze weg als een pijl uit een boog. Er werd nogal viriel gereden en menig deelnemer maakte kennis met ofwel de afscheidingsmuur of stond omgekeerd op de baan. Maar na een tijdje minderde dit toch een beetje en vond iedereen toch wel zijn plaats op de baan. De race werd gewonnen door Paletta Anthony, yes, dezelfde persoon die verleden jaar won op het Horensbergdam circuit. Dus in feite kunnen we hem een all rounder noemen. Hij werd op de hielen gezeten door Kerremans Yorben, een niet lid die het uitstekend deed en waar ook veel karttalent in zit.  Even later reed Tielemans Steven als derde over de finishlijn.

Eventjes later nadat ze wat bekomen waren, mochten ze het podium op om hun “eremetaal” in ontvangst te nemen. Nadien werd er nog een groepsfoto gemaakt en toen ging iedereen terug naar de kantine voor een broodnodige verfrissing. Ondertussen hadden we ook al vernomen dat Vettel in Baku als tweede geeindigd was en Toyota enkele minuten voor de finish van de 24 uur van Le Mans als leider uitgevallen was zodat Porsche onverwacht met de eindzege ging lopen. Heel zuur voor Toyota. Maar de mensen die deze namiddag met ons waren gaan karten, lieten het niet aan hun hart komen en hadden een toffe namiddag achter de rug. Enkelen vroegen ons ook al als we volgend jaar weer een kartwedstrijd gingen organiseren maar dan toch liefst op de kartbaan van de Horensbergdam omdat de uitstraling en het buiten rondrijden toch meer heeft dan een indoor kartbaan. Wij, het bestuur, beloofden dat we dit in overwegingen gingen nemen naar volgend jaar toe.

In alle geval wenst het voltallige bestuur van SFC Genk iedereen een prettig en welverdiend verlof toe, en tot hopelijk op één van onze volgende organisaties. 

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community