24 tot 27 November 2016 - Ferrari Fabrieksbezoeken 2016

24 tot 27 November 2016 - Ferrari Fabrieksbezoeken 2016

Op 24/11 gingen we weer met de club op reis. Naar jaarlijkse gewoonte was het hoofddoel van deze reis een inzicht te krijgen over het doen en laten in de wereldbekende autofabrieken. Maar eer het zover was gingen we de omgeving ook even verkennen. Aangezien Ryanair zijn vluchturen weer veranderd had, waren we donderdagmiddag al in Bologna. Onze secretaris had samen met de mensen van het ondertussen al welbekende hotel Arthur weer een mooi programma in elkaar gebokst.

Onze eerste halte dit jaar was de voor ons reeds bekende Casa Natale in Modena. Aangezien ze ieder jaar van thema veranderen, kan dit dan ook. Het thema dit jaar was Ferrari automobielen in de film. Meerdere unieke wagens stonden er te blinken onder de spotlights, zie de fotoreportage op onze bekende website. Nadien reden we dan door naar hotel Arthur waar we incheckten. Een uurtje later gingen we dan de ondertussen toch wel grommende magen vullen in een nabij gelegen restaurant. Het was een agriturismo, betekend groenten uit de eigen tuin, en heet La Casette. Het was echt een etentje om duimen en vingers van af te likken. Nadien reden we dan terug naar ons hotel voor een welverdiende nachtrust.

’s Vrijdags moesten we weer vroeg uit de veren want omstreeks 09.00 uur stond er een bezoek gepland bij Ducati. De motorliefhebbers onder ons kwamen er ogen tekort om het bouwen van de motorfietsen van dichtbij te volgen. Nadien wandelden we nog eventjes rond in hun museum en de even verderop gelegen Ducati store. We reden verder voor onze volgende stop en dit was een restaurant, Pranza Da Taia dèla, dat op een 100 tal meter van de Lamborghini fabrieken gelegen was. Ook hier was de keuken voortreffelijk. Daar de fabrieken slechts op wandelafstand lagen gingen we er te voet naar toe. Een wandelingetje na een maaltijd kan nooit kwaad, integendeel. Na het aanmelden mochten we binnen in hun toonzaal annex museum. Plots werden we allen samen geroepen want een hooggeplaatst iemand zou even goedendag komen zeggen. Plotseling ging er achter ons een deur open, de nieuwe ceo van Lamborghini stond er. Hij is geen onbekende in de Ferrari wereld, al is hij nu van werkgever veranderd. Hij leidde enkele jaren het Ferrari F1 team, Dottore Stefano Domenicale stond midden tussen ons. Onze secretaris had hiervoor gezorgd.

Geweldig om zo iemand gewoon tussen ons in te hebben. Na een kort gesprekje en het overhandigen van enkele presentjes, groette hij ons en was hij weer weg. Nadien werden we in groepjes verdeelt en mochten we de fabrieken in voor een rondleiding samen met toch wel een uitstekende gids. We verlieten het terrein en reden verder naar nog een Lamborghini museum. Ditmaal was het museum van de stichter van Lamborghini aan de beurt. Ferruccio Lamborghini heeft een aantal unieke zaken in zijn privé bezit. Alhoewel de familie al hun belangen in het merk verkocht hebben, hangt er hier een onmiskenbare automobielsfeer in de lucht. De man heeft een varia aan mechanische dingen verwezenlijkt. Gaande van traktoren, boten, helikopters, auto’s tot golfkarren enz… . We kregen uitleg in het Italiaans en Engels en konden hier vrij rondlopen om plaatjes allerhande te schieten. Hier kon je uren rondlopen en telkens weer iets nieuws ontdekken. Na het afronden van het bezoek reden we terug naar het hotel om ons klaar te gaan maken voor het diner. Dit ging door bij Ca Bianca, ook voor het bestuur was dit een aangename kennismaking want we waren ook nog nooit geweest. Ik zeg je, als je culinair ergens op ontdekking wilt gaan dan moet je in Italië zijn en zeer zeker in deze regio.Daags nadien, zaterdag was dan “the big day”. We waren weer tijdig de baan op maar maakten nog een ommetje eer we naar de Ferrari fabrieken gingen. We reden richting Villani. Niemand had er ooit van gehoord maar hier bevind er zich een wereldspeler inzake Salami en andere charcuteriën. Het bedrijf werd opgericht in 1886 en groeide stelselmatig uit tot wat het nu is. Na een mooie rondleiding en proeverij werd het stilaan tijd om richting Ferrariland te rijden. Na aankomst aan de hoofdingang werden we weer in verschillende groepjes verdeeld. Zowel voor de anciëns als voor de nieuwelingen onder ons, is het toch altijd een belevenis om hier rond te mogen lopen. Nadien reden we met bedrijfsbusjes nog naar de hallen waar de oudgediende F1 en de FXX, 599 XX en La ferrari FXXK staan. Waauw, wat een prachtige machines zijn dat.

We werden nadien naar Il Podio, het bedrijfsrestaurant van Ferrari, gebracht waar we nog een smakelijke lunch hadden. Nu was het tijd om iedereen los te laten want het was shopping tijd. We verdeelden ook nog de inkomkaarten voor het Museo, de vroegere Galleria Ferrari, en iedereen was nu vrij tot 18.00 uur. Sommigen onder ons gingen eerst shoppen, anderen gingen eerst naar het Museo en een enkeling liet zich verleiden om een ritje te gaan maken met een Ferrari. Swat, om 18.00 uur was iedereen terug aan de autobus om naar het hotel te gaan. Mis, op uitnodiging van het hotel kregen we nog een aperitiefje onderweg in een Aceto Balsamico Modena Azienda Agricola. De aceto Balsamico die we daar mochten proeven is onvergelijkbaar met die wat hier in de winkels ligt. De smaak en afdronk waren er perfect. Nadien werd er nog een hapje met drank geserveerd en toen reden we terug naar het hotel om ons op te frissen voor het afsluitend diner in het alom gekende restaurant Montana. Weer mis, bij aankomst hadden de hotelbazen nog een verrassing voor ons in petto, ze hadden voor ons T-shirts laten drukken met het logo van onze club er op. Dit ook uit erkentelijkheid naar onze club toe. Na het uitdelen van de T-shirts ging iedereen nu dan toch naar de kamer om zich te verfrissen.

Een uurtje later zaten we dan in restaurant Montana waar er smakelijk gegeten werd. Er was ook nog een jarige, die nadat hij een kaarsje had mogen uitblazen nog een rondje Spumante trakteerde. Na de geslaagde avond keerden we terug naar ons hotel waar nog eventjes nagekaard werd en daags nadien, zondag 27/11, keerden we terug naar huis. Menig medereiziger kwam de mensen van het bestuur nog even bedanken voor de beste clubreis ooit die de club ooit georganiseerd had. Vergeet wel niet dat onze secretaris Giulio het grootste gedeelte van deze organisatie op zich genomen had. Ere wie ere toekomt.Misschien dat we volgend jaar weer zo’n prachtige reis proberen te organiseren en van hieruit wenst het voltallige bestuur iedereen te bedanken voor de prachtige sfeer en ondertussen reeds een prachtig en gezond 2017 vanwege het voltallige bestuur.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community