JAARLIJKSE FERRARI MEETING TE PEER.

Er wordt dikwijls gezegd dat van uitstel afstel komt. Wel in Peer kennen ze waarschijnlijk dit spreekwoord niet. De jaarlijkse Ferrari meeting gaat gewoonlijk door op de eerste donderdag van de maand augustus maar door het aanhoudende slechte weer waren de organisatoren genoodzaakt om het evenement af te lassen. Een week later kregen wij, de club, dan toch een verlossend mailtje van de organisatoren dat het evenement  toch doorgang kon vinden en dit op dinsdag 15 augustus. Iedereen gelukkig maar de Antwerp-enaren misschien een beetje minder omdat dat het bij hun dan  Moederdag is. Tja, wanneer kun je iedereen tevreden stellen? Maar ja, het zei zo.

Gepakt en gezakt zakten wij op 15/08/23 om 13.30 uur naar Peer af om onze stand op te bouwen en de prularia die we bij hadden tentoon te leggen. We hadden ook nog verschillende Welcome kits die niet per post verzonden werden maar vandaag dan wel afgehaald konden worden op onze stand. Menig lid deed dit dan ook, maar we bleven toch nog met verschillende Welcome kits zitten. De pakketten hebben we dan maar terug mee naar huis genomen en ze kunnen na afspraak met de voorzitter nog altijd afgehaald worden in het clublokaal of indien je portkost ten belope van 10€ op rekening van de club stort dan worden ze alsnog verstuurd.

Dit gezegd zijnde, werd het al redelijk druk in het centrum van Peer. We vermoeden dat er dit jaar een record aantal Ferrari’s te bezichtigen waren. Dit omdat het een betaalde feestdag was en daardoor veel mensen vrij hadden. Ook menig Ferraribezitter, en het prachtige weer dat uitnodigde om met de Italiaanse paarden er eens op uit te trekken en waar kon je dan beter naar toe gaan dan naar Peer. Ondertussen was het aan onze stand redelijk druk. Veel leden kwamen zomaar even een praatje slaan, Welcome Kits werden afgehaald, laatste nieuwtjes werden uitgewisseld. Er waren verschillende mensen die interesse hadden in het reilen en zeilen van onze club en vroegen dan om meer informatie. Enkelen betaalden onmiddellijk lidgeld en anderen zouden het nog eens bekijken als ze thuis waren. Petjes en andere prularia gingen ook vlot over de toonbank. Intussen waren de Ferrari’s om het zo maar te zeggen, begonnen aan hun begeleide rondrit en werd het wat rustiger in Peer centrum. Ook andere mooie klassieke wagens en motors waren er te zien.  Er waren in feite zoveel voertuigen dat de organisatoren een beetje met de handen in hun haar zaten omdat er plaatstekort dreigde te ontstaan, zo groot was de toestroom van de wagens. Na terugkomst van de wagens werden de Ferrari bezitters annex copiloten nog een hapje en drankje aangeboden door de organisatie. De sfeer was uitermate aangenaam en relax en dat zorgde er voor dat de tijd voorbij vloog. Omstreeks 21.30 uur ruimden wij onze stand op, ook al omdat we zagen dat menig deelnemer aan het geslaagde evenement stilaan huiswaarts begon keren. Er waren deelnemers vanuit Duitsland, Nederland, het Groot Hertogdom Luxemburg en Frankrijk. Zij hadden allen nog min of meer een redelijk aantal kilometers af te leggen om weer terug thuis te geraken. Natuurlijk waren er ook nog veel Belgen die ook nog ettelijke kilo-meters voor de boeg hadden. Maar dar deerde hun niet. Maurice, de organisator van het evenement had samen met zijn ploeg weer voor een fantastische dag gezorgd. Bedankt hiervoor Maurice.

Onze dank gaat ook uit naar de talrijk opgekomen leden van onze club, ook zij moesten nog terug naar huis. Er waren er zelfs bij die hun bedje in het Brugse staan hebben en dus ook nog ettelijke kilometers voor de boeg hadden. Bedankt allemaal en tot een volgende gelegenheid. Onze voorzitter zal weldra nog wel een nieuwsbrief rondsturen met weetjes en nieuwtjes .

Verslag: Dexters G.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community