Officiƫle inhuldiging borstbeeld Gilles Villeneuve

Beste Ferrarista,

In het meest recentste nummer van ons Clubblad "Magazine" (nr. 33), meer bepaald het artikel over La Notte Rossa di Maranello van afgelopen jaar, werd er beschreven dat wij een borstbeeld hebben mogen ontvangen van de Italiaanse kunstenaar Alessandro Rasponi. Dit als eerbetoon voor onze jarenlange inzet om ook hier in België de gedachte voor Gilles Villeneuve in leven te houden.

Wij hebben nadien contact gezocht met de verantwoordelijken van het circuit Zolder. Wij hebben vervolgens besloten om dit borstbeeld te schenken aan het circuit met de vraag om dit te plaatsen naast het bestaande gedenksteen van Gilles in de Villeneuve-bocht van het circuit.

De officiële inhuldiging van dit beeld zal dan ook plaatsvinden op MAANDAG 8 MEI 2023 om 17h00 op Circuit Zolder en wij nodigen je graag hierop uit. In bijlage vindt je de uitnodiging voor deze herdenkingsplechtigheid terug.

Wij voorzien een samenkomst vanaf 16h30 ter hoogte van de Controletoren van het circuit en om 17h00 wandelen wij naar de Villeneuve-bocht voor de officiële plechtigheid. Ondertussen hebben wij vernomen dat de kunstenaar Alessandro Rasponi ook aanwezig zal zijn op deze plechtigheid samen met een Italiaanse delegatie Villeneuve-fans van de online praatgroep "Un Caffé nel Paddock" onder leiding van Alessandro Troiani.

De toegang tot de paddock is vrij en je kan er gerust in de buurt parkeren. Je dient enkel rekening te houden dat er tot 16h45 mototestritten plaats vinden op het circuit en vanaf 18h15 is er een fietsevenement.

Met sportieve groeten en tot in Zolder...

Giulio Giulietti

Voorzitter - Presidente

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community