F1 launch 2023

14 februari 2023, de datum bij uitstek van de geliefden. Wat doet een Ferrari-fan op deze dag? Zijn/haar ge[1]liefde in de watten leggen, een bos bloemen kopen, een liefdevol geschenk, een intiem dineetje.... Neen, de “Die Hard” Ferrarista reist naar Maranello om de presentatie bij te wonen van zijn/haar geliefde. De Ferrari, de Formule 1 Ferrari SF-23, samen met nog een 500-tal andere gepassioneerde Ferraristi van over de hele wereld. Onze Club ontving slechts een tiental dagen voor het evenement een uitnodiging van de Directie van Scuderia Ferrari Club. Uiteraard alle leden van alle Clubs uitnodigen was onbegonnen werk. Dus paste de Directie een formule toe op basis van de ingeschreven leden van 2022 EN op voorwaarde dat ze hun lidmaatschap voor 2023 reeds in orde hadden. Dus wij konden maximum 9 leden inschrijven. Er was dan ook voor ons weinig tijd om organisatorisch iets op poten te zetten. Een mail werd uitgestuurd naar onze leden en op een mum van tijd reageerden 7 kandidaten. Zoals boven gezegd, dus snel een vlucht boeken, overnachting, etc. Meeting point: de luchthaven van Charleroi.

Een geluk voor mijzelf was het feit dat het bestuurscomité van alle Clubs (CICO-Comité) had beslist om daags voor de voorstelling te vergaderen in Maranello. Twee vliegen in één klap. Deze vergadering ging uitzonderlijk door in een zaal van het Ferrari Museum van Maranello en werd afgesloten met een “privé”-rondleiding van het museum en een drink in de “Sala delle Vittorie”. Voor herhaling vatbaar. Tevens is er een schaalmodel gemaakt uit dezelfde legering als de F1 V6-motor (zie fotoalbum). Iedere erkende Club ontvangt straks zo’n model bij de viering van een speciale gelegenheid.

Maar s ’anderdaags was het D-Day voor ons allen. Eerst moest ik zorgen dat iedere deelnemer van onze Club in het bezit was van de nodige toelatingsbewijs. Even op en aan rijden naar het accreditatiecentrum gelegen aan het Maranello Village Hotel. Vervolgens verplaatsen wij ons vanuit Hotel Arthur (onze trouwe uitvalbasis) naar de piste van Fiorano. Eenmaal onze huurauto geparkeerd, wandelden wij naar de grote tribune. Ferrari had nog kosten, nog moeite gespaard. Alles was tot in de puntjes uitgewerkt. Iedere aanwezige ontving aan de ingang een drank- en eetbon die op de diverse standen konden worden ingeruild. Ferrari had ons trouwens gevraagd om tijdig aanwezig te zijn want een groep animatoren zouden ons de nodige instructies geven en te zorgen dat dit evenement zeker zou slagen. Vergeet niet dat dit live wereldwijd zou worden uitgezonden. Wij waren het levend decor van deze voorstelling en alles werd tot in de puntjes ingeoefend en getimed, het Italiaans volkslied incluis. En het mag gezegd worden. Dit was de allerbeste voorstelling van alle deelnemende Teams aan het F1-kampioenschap. Zeg nu zelf, enkele digitale beelden de wereld insturen waarbij het zelfs niet duidelijk is als je de wagen van dit jaar te zien krijgt of slechts een demo met nieuwe bestikkering van de sponsors. Terwijl in Fiorano de echte nieuwe SF-23 rondjes reed met onze idolen Charles Leclerc en Carlos Sainz. Ferrari had er het volle vertrouwen in dat dit evenement zou slagen, met de hulp van ons “Sint Valentijn” Ferraristi! Het is van 2001 geleden dat ze bij Ferrari de voorstelling van de nieuwe F1 op deze manier hebben aangepakt. Chapeau!

 

Voorzitter Scuderia Ferrari Club Genk-Belgium

Giulio Giulietti

Fotoalbum op onze website volgt later. HOU DEZE ZEKER IN HET OOG!!!

 

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community