SEIZOENSAFSLUITER  2022.

SEIZOENSAFSLUITER  2022.

Zoals naar gewoonte sluit Scuderia Ferrari Club Genk (B) haar seizoen af  bij de laatste GP F1 van het jaar met een etentje, wat ook dit jaar weer dit niet anders was. Voor de teams stond er nog veel op het spel want welk team de runner up zou worden, was nog niet geweten, zou het Ferrari of Mercedes worden? Wie wordt er vice wereldkampioen  bij de piloten, C. Leclerc of S. Perez? Nog vragen die vandaag  opgehelderd gingen worden.

Meerdere leden waren present voor de aanvang van de race die we live volgden vanuit zaal De Schalm op Boxbergheide te Genk. De race liep verliep min of meer zoals verwacht met Max die al snel een mooie voorsprong uitbouwde met achter zich een gevecht tussen Perez, Hamilton en de twee Ferrari’s. Ook na de bandenwissel ging het gevecht verder maar Hamilton en Sainz haakten stilaan af. Even later moest Hamilton opgeven en hierdoor werd de Scuderia 2de in de constructeursstand. Leclerc was nu tweede maar Perez naderde zienderogen op hem. Toch kon Charles stand houden en als tweede na Max over de eindmeet komen. Hierdoor werd hij dan ook runner up in bij de piloten. Voor Ferrari werd het dus een vruchtbaar weekend en Mercedes en Perez dropen af.

 Er werd nog wat nagepraat over de wedstrijd en ondertussen kwamen er nog enkele deelnemers voor het seizoensafsluitend etentje toe. Iedereen kreeg eerst nog een aperitiefje, aangeboden door de club, waarna de kookploeg van Jeannie en Lino het voorgerecht samen met enkele hulpvaardige handen serveerden. Nadien volgde dan nog de hoofdschotel met een keuze uit een vlees- of visgerecht. Hierna volgde dan de traditionele taart met het clublogo.

Onze voorzitter hield nog een korte afscheidsspeech en wenste iedereen al een  gezond en gelukkig 2023 vanwege het voltallige bestuur en hopelijk mogen we jullie allen weer als lid van onze club  begroeten in 2023.

Verslag plus foto's: Dexters G.

                                                                               

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community