RONDRIT 18/09/2022: SFC GENK – BELGIUM  MEETS  F.M.A .

RONDRIT 18/09/2022: SFC GENK – BELGIUM  MEETS  F.M.A .

Het is stilaan meer dan een traditie geworden dat SFC Genk – Belgium haar jaarlijkse rondrit organiseert. Wij, het bestuur, hadden dit jaar een parcours uitgezet dat vanuit Lommel via Dessel naar Wijnegem liep.  Wegens omstandigheden hadden we de datum moeten verplaatsen naar half september wat in feite, nadien gezien, niet optimaal bleek te zijn aangaande het aantal deelnemers. We telden 8 Ferrari’s en 3 andere voertuigen. Inderdaad, een dieptepunt in het aantal deelnemers ooit. Wat de reden hiervoor is, laten we in het midden want iedereen zal daar wel een reden voor hebben. Dus het was wat het was en we maakten er samen met de aanwezigen  toch een fijne dag van.

We kwamen samen te Lommel in brasserie de Brugwachter omstreeks 09.00 uur. Het is een ouder gebouw dat terug in zijn volle glorie gerestaureerd werd. Het ontbijt was zeer gevarieerd en wou er iemand nog iets anders verkiezen dan werd daar ook aan voldaan. Na het ontbijt was er nog een woordje van onze voorzitter Giulio en Jan, de parcoursbouwer, gaf ook nog enkele tips mee voor onderweg. Nadien werden de motoren dan opgestart  en vertrokken de deelnemers richting Dessel. Wij ruimden nog even alles op en vertrokken dan ook naar Dessel, zei het via een kortere route zodat we voor de deelnemers in Dessel bij Tabloo aankwamen.

Tabloo is in feite zowel een bezoekers- als ontmoetingscentrum. Licht radioactief materiaal wordt er in de omgeving ondergronds opgeslagen. Het bezoekersgedeelte leert je op een begrijpelijke wijze alles over het hoe en waarom van radioactiviteit van in de ruimte tot in onze omgeving. Het ontmoetingscentrum bevat ook enkele zalen waar projecties of kleinere vergaderingen gebeuren en een grotere zaal waar er zelfs toneelstukken kunnen opgevoerd worden. Er is ook een cafetaria met terras. Meerdere speeltuigen voor de kids zijn hier ook voorzien. Het is een zeer geslaagde kruisbestuiving van de gemeente Dessel en het NIRAS. Het NIRAS is de nationale instelling voor radioactief afval. Na aankomst en ontvangst kregen we een korte uiteenzetting over Tabloo, Tabloo is in feite het Esperantowoord voor tafel, met de keuze voor dit woord wil men het internationale karakter van dit centrum meegeven. Nadien kregen we dan een apparaatje met oortjes waarmee we alle fasen van radioactiviteit konden achterhalen. Na onze tour in het gebouw gingen we nog allen samen in het cafetaria iets drinken vooraleer de al dan niet rode paardjes terug losgelaten werden.

We reden dan richting F.M.A., de Ferraridealer in Wijnegem. Dit was voor de meesten onder ons toch wel het highlight van deze uitstap. We reden de parking op en onze ogen vielen meteen uit onze kop. Een Ferrari SF90 Stradale stond voor onze neus. Het is een hybride Plug-in V8 3990cc³,  biturbo met 1000 pk en 4-wielaandrijving. Verder stonden er buiten nog een Ferrari Roma en een Ferrari 296GTB. Toen we naar binnen gingen werden we verwelkomt door een 275GTB, een Roma, een 360 Modena en een 599 GTB. We kregen er een drankje aangeboden tijdens de welkomst-speech. Nadien mochten we het gehele gebouw onder leiding gaan verkennen. Van verkoops-ruimte, waar er verschillende opties tot personalisering van de wagen aangeboden worden, naar de werkplaats. Verder naar een stalling van Ferrari’s al dan niet old timer met annex een werkplaats voor old timers en dan gingen we nog even naar buiten waar er Challenge Ferrari’s stonden. Ter afronding van ons bezoek kregen we nog allen een portfolio van de Roma mee. We bedankten de mensen van F.M.A. voor de goede ontvangst en de meer dan interessante rondleiding. Vooraleer we vertrokken zagen maar hoorden we hem niet vertrekken. Bedoelende de SF90 Stradale. Hij vertrok in elektrische modus. Raar, heel raar om een Ferrari zo te zien vertrekken. Dit is iets waar we toch aan zullen moeten wennen.

Wij reden naar restaurant - brasserie ter Vennen even verderop waar we onze dag gingen afsluiten met een smakelijk diner. Na ontvangst mochten we genieten van een drankje en enkele amuse. Er werd ondertussen al nagekaart over ons bezoek aan F.M.A. waarbij de SF90 Stradale regelmatig ter sprake kwam. Iedereen was onder de indruk van deze racebom want dat is hij in feite toch als je om en bij de 1000 pk onder de motorkap hebt. We werden nadien verzocht om plaats te nemen voor het afsluitend diner. Elkeen had op voorhand zijn keuze kunnen maken en genoot dan ook van de geserveerde schotels. Nadien volgende er nog een ijstaart met vuurwerk om de dag in schoonheid af te sluiten.

Iedereen die er was feliciteerde ons, het bestuur, voor de mooie dag die wij hun bezorgd hadden. Op een regenbui na was alles perfect verlopen. Wij, het bestuur, bedankten ook de aanwezigen. Er was een lid  dat spontaan uit de hoek kwam met de mededeling dat dit jaar de afwezigen meer dan eens ongelijk hadden door niet deel te nemen want de combinatie van Tabloo en F.M.A. vond hij ongezien goed gekozen.

   Tekst: Dexters G.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community