Jaarvergadering 2022

JAARVERGADERING 2022.

20 Maart 2022, was de datum die wij, het bestuur SFC Genk Belgium, geprikt hadden om onze eerste jaarvergadering sinds 2019 te kunnen organiseren. De reden waarom we die voor het eerst terug konden organiseren daar ga ik niet verder over uitweiden want die kennen we allemaal wel of je moest van een andere planeet zijn.

Omstreeks 09.00 uur waren we present in de zaal om alles op te bouwen zodat we onze leden mochten verwelkomen  in een piekfijne zaal. Jos Hendrikx bracht een groot gedeelte mee van zijn unieke Gilles Villeneuve collectie. Dit gaf de zaal ook meer uitstraling. Tegen 11.00 uur druppelden de eerste leden binnen en we verwelkomden ze met een glaasje Prosecco. Het etentje werd geserveerd vanaf 12.30 uur en we moeten zeggen dat de kookclub onder leiding van Jeannie en Lino weer een smakelijk festijn aangeboden had. Iedereen genoot ervan en dit kwam de sfeer ook duidelijk ten goede. Het was mooi om zien dat de aanwezige leden blij waren dat ze elkaar mochten weerzien en er werd over van alles en nog wat bijgepraat met natuurlijk ook het reilen en zeilen van het F1 team van het Stijgerend paard en alles wat er rond hangt. Omstreeks 15.00 uur werd de vergadering dan geopend door schepen Annick Nagels met een voorwoord. Giulio startte dan de powerpoint-presentatie op en haalde verschillende items aan, zoals de nieuwe richting die Ferrari wil uitgaan met de clubs, waaronder de digitalisering van hun organisatie. Niet alle clubs zijn hier even gelukkig mee wat je merkt in het aantal clubs die afhaken met als gevolg dat het aantal leden dan ook drastisch verminderd is om niet te zeggen gehalveerd is. Nadien kwam Guy dan aan het woord met het financiële verslag van 2021. Dit was eerder beperkt omdat we bijna niets mochten/konden organiseren. Nadien nam Giulio terug het woord en kwam nog eens terug op de GPDR kwestie die voor sommigen onder ons nogal zwaar op de maag ligt. Veranderen kun je er niet veel aan ook al omdat het een Europese richtlijn is en iedereen er zich aan dient te houden.

Om 16.00 uur keken we dan samen naar de eerste GP van het seizoen 2022 die veel beloofde voor de Ferrari F1 fans. Ook al omdat ze op zaterdag zich op positie één en drie gekwalificeerd hadden met Max Verstappen netjes op plaats 2. De race werd op gang geschoten en C. Leclerc nam een vliegende start en gaf na enkele schermutselingen met Max de leiding niet meer af. Het werd nog mooier toen Max uitviel met een stukke benzinepomp en C. Sainz jr. op schoof naar plaats 2. Als toetje op de taart zette C. Leclerc ook nog eens de snelste ronde neer waardoor hij met een totaal van 26 punten aan de leiding staat in de voorlopige stand. Hamilton mocht nog als derde mee op het podium.

Van een geweldige start gesproken van dit seizoen. Onze leden waren door het dolle heen en wij boden ze nog een glaasje Prosecco aan om samen de overwinning te vieren.

Slotsom: iedereen gelukkig. Wij omdat we een succesvolle jaarvergadering hadden georganiseerd. De aanwezige leden tevreden omdat ze nog eens hadden kunnen samenkomen en iedereen meer dan tevreden dat Het F1 seizoen met een dubbel werd afgerond. Wat moet je meer hebben om er een succesvolle dag van te maken. Hopelijk blijft het F1 team goed presteren zodat we bij het einde-seizoensfeestje de glazen nogmaals mogen heffen op een overwinning van het kampioenschap.

Bedankt aan alle aanwezigen voor hun mooie opkomst.

                                                                                                                       Artikel geschreven door Dexters G.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community