10 tot 13 Oktober 2019 - Zoute Grand Prix te Knokke

Naar jaarlijkse gewoonte vond van tien tot dertien oktober de Knokke Zoute Grand Prix plaats in Knokke. Tevens werd dit jaar alle registers opengetrokken naar aanleiding van het tien jarig bestaan van dit top oldtimer evenement. Zoals gebruikelijk begon alles al op donderdag met de technische keuring van de oldtimer deelnemers. Hierbij werden de wagens gecontroleerd op eventuele technische defecten. Ook kon je als toeschouwer op de verschillende standen van de gekende auto morgen een kijkje nemen in hun aanbod. Dit ging van Jaguar, BMW, Mercedes, Ginion Group, Porsche, Alpine en natuurlijk Ferrari. Bij die laatste kon je als je een gelukkige waard de nieuwe 812 GTS ontdekken achter gesloten deuren. Mercedes presenteerde zijn volledige elektrische concept wagen voor de EQ. BMW pakte dan weer uit met de The Four concept wagen. Voor de rest kon je u vergapen aan de Top Marques in de straten van Knokke. En mits betaling een bezoekje brengen aan de Knokke Sale waar tal van pronkstukken te koop werden aangeboden voor de veiling op vrijdag avond. Hierbij werden een groot aantal Ferrari’s aangebonden.

Op vrijdag werd de Zoute Rally op gang getrokken. De wagens kregen hun roadbook overhandigd die hen zou voeren door het mooie landschap dat Vlaanderen te bieden heeft. Dit jaar was er geen kwart mijl die verreden moest worden. Dit vanwege de wegenwerken in Knokke-Heist. Dus hadden de toeschouwers heel de dag de tijd om zich voor te bereiden op de Knokke Sale By Bonhams. Deze vond later op de avond plaats na de aankomst van de Zoute Rally. Het pronkstuk van de sale was de Ferrari 275 GTB/2 Alloy long nose van het jaar 1965. Deze werd verkocht voor een record bedrag van 2.875000 Euro. De totale opbrengst kwam rond de 10.000000 euro te liggen. Op de zeedijk bij de Ginion Group had men op vrijdag de volledige elektrische Pininfarina Battista tentoon gesteld. Deze zal in een beperkte oplage van 150 exemplaren worden geproduceerd de naam Battista verwijst naar de stichter van de nu 90-jarige firma Pininfarina, Battista ‘Pinin’ Farina. Hij zal zo’n 1900 pk meekrijgen verdeeld over de vier wielen. Het opgewekte koppel is ook niet min: 2.300 Nm en spurt onder de twee seconden van nul naar honderd kilometer per uur. Hij krijgt een rijbereik van ongeveer 450 kilometer en een batterij die op een halfuur voor tachtig procent kan opgeladen worden. Deze wagen werd later verplaatst naar de Concours D’Elegance.

Op zaterdag stond de tweede rit voor de oldtimers op het programma. Deze voerde de deelnemers richting Nederland. Gedurende de dag konden de toeschouwers die in grote getallen naar Knokke waren afgezakt genieten van de pracht en praal op de zeedijk. Tevens stond de eerste dag van de Concours D’Elegance by Degroof Petercam op het programma. Deze vond plaats op de Royal Zoute Golf Club van Knokke. Hier werden meer dan 70 unieke wagens tentoon gesteld. De jury viel onder leiding van Thierry Boutsen ex Belgisch Formule 1 piloot. Tevens was er ook hoog bezoek op de Concours niemand minder dan Jacky Ickx en FIA President Jean Todt.

De pronkstukken van de Concours waren de:

Pininfarina Battista

Bugatti Chiron Sport

Bugatti Centodieci

De Tomaso P72 Dalara Stradale

Na de middag kwamen de deelnemers van de Knokke Rally terug toe op de zeedijk. Dit onder het oog van de honderden toeschouwers die kwamen kijken. Op de laatste dag stond er nog de GT Tour op het programma. Deze werd verreden in de buurt van Knokke. Onder de deelnemende wagens waren tal van Ferrari’s, Bentley’s, Mercedessen, BMW’s, McLarens ezv aanwezig. Na de aankomst van de GT Tour kwamen de wagens van de Concours over het podium gereden. En werden de prijzen uitgedeeld die de jury bij hadden verdeeld.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community