Fandag 2019 - SFC Genk met de Kleine Prins

Fandag in samenwerking met het kinderkankerfonds De kleine Prins.

26 maart 2019 er werd een eerste verkennend gesprek gevoerd met de mensen van het kinderkankerfonds De Kleine Prins. We hebben dit fonds uitgekozen omdat het net zoals wij van Genkse origine is en ook al omdat er bij het 10 jarig bestaan van onze club ook al met hun samengewerkt werd. Na een aangename kennismaking zetten wij, Giulio en ik Guy, onze plannen uiteen. Zijnde een ritje met een kart in de overdekte kartbaan Fastlane van Bilzen, een toertje met een Ferrari en een speelse dag in binnenspeeltuin Het Kinderrijck. Ons voorstel werd met enthousiasme onthaalt en er werd ons gevraagd om het programma verder uit te werken en nadien weer samen te komen.

Op 8/10 reden we dan naar Bilzen om afspraken te maken met Fastlane, de kartbaan, en het Kinderrijck, de binnenspeeltuin, die tegenover elkaar gelegen zijn, wat dan ook weer een pluspunt was. Giulio kreeg daags nadien nog een mailtje van de eigenaars van de kartbaan met de vraag als we misschien nog eens samen konden komen maar dan nu met de eigenaars zelf in Tongeren. Groot was onze verwondering maar we voelden dat er iets in de lucht hing en reden dan naar Tongeren. Zij deden ons daar een zeer mooi voorstel omdat ze ook iets wilden doen voor de kankerpatientjes. Na wat gepraat gingen we akkoord met hun voorstel wat een zeer mooie deal was. De eigenares van Het Kinderrijck had ons ondertussen ook een fantastisch voorstel gedaan. Met deze overeenkomsten op zak namen we terug contact op met de organisatie van de Kleine Prins en kwamen we terug samen op 24/04. Toen we daar alles uit de doeken deden, vielen de mensen van de Kleine Prins gewoonweg van hun stoel. Alles werd nog eens overlopen en gaven zij dan ook hun akkoord aan dit evenement. Zij willen wel nog eens met de mensen van het Kinderrijck gaan praten om alles daar te gaan finaliseren omdat zij daar de organisatie over gaan nemen. Op zondag 08/09 hadden we bestuursvergadering en heel gehele organisatorische programma werd nog eens overlopen en gefijntuned. Alles staat nu op punt en nu nog alleen wachten op een zonnige dag om het evenement perfect te laten verlopen.


15/09 D day. Omstreeks 09.00 uur was het voltallige bestuur al aanwezig om onze opbouw te doen zodat we startensklaar waren. Het belooft een prachtige dag te worden want het zonnetje was als eerste  aanwezig. Na een warm ontvangst door de mensen van de Kleine Prins en de opbouw van ons materiaal, tent, vlaggen en spandoeken verwelkomden we de eerste deelnemers voor deelname aan het kartevenement. De start hiervan verliep in het begin nogal chaotisch maar na enige tijd verliep ook dit zoals het hoorde. De kinderen werden opgesplitst per grootte en per reeks reden er zo’n 14 personen. Dit nadat Michiel Vandeweert, het progeriapatientje vanuit Diepenbeek, de spits had afgebeten door alleen met een kart het parcours te openen. Iedere groep mocht 10 minuten met de kart over de baan scheuren. Het was mooi om zien, hoe onzeker ze in het begin waren met de kart, hoe fanatieker en vlot doorgereden werd. Er was zelfs een reeks bij waarbij de eigenaars van de baan plots de rode vlag bovenhaalden en iedereen verplichtten te stoppen. Er werd wel degelijk verwezen naar het feit dat dit een kartbaan was en geen botsautobaan. De intentie van rijden was plots zo hoog dat er niet meer aan racen gedacht werd maar om andere karts van de baan de duwen. Degenen die het toch nog waagden om voor botsauto te spelen zouden onmiddellijk uit de karts gezet worden. Dit hielp en het werd weer rustiger op de baan. Ook in de binnenspeeltuin, het Kinderrijck, was het ondertussen een drukke bedoening geworden. Na elke reeks kregen de kinderen van ons een racediploma en een mooie authentieke en niet in de handel verkrijgbare poster die ons toegestuurd werden door Ferrari Italië. De tijd vloog voorbij en eer dat we het wisten was al 12.00 uur. De Ferraribezitters begonnen reeds aan te komen voor deel 2 van onze organisatie, dit terwijl deel 3, de kinderspeeltuin goed bezet was. De patientjes mochten een ritje maken met een Ferrari vanaf 13.00 uur.


Onze leden werden ook niet vergeten, het was ten slotte ook onze fandag,  voor hun was er een kartrace georganiseerd die ook vanaf 13.00 uur doorgang vond. De opkomst was in feite maar minnetjes maar dat lieten de elf deelnemers niet aan hun hart komen. Na een trainingssessie van 10 minuten waarin ook de startgrid bepaald werd voor de race over 15 minuten. Davy Maris vertrok vanop èèn gevolgd door Alessio Cannistra en Guy Heylen. Het werd een helse strijd voor koppositie, maar Davy hield de kop van de wedstrijd vast en begon na enige ronden stilaan uit te lopen op de achtervolgers. Alessio kwam soms wat dichterbij maar het hielp hem niet echt. Guy verloor dan ook nog wat afstand op Alessio en de kaarten vooraan waren geschut. In het peloton waren er meerdere positiewissels en kwam het soms tot lichte niet voorziene duwtjes.

Iedereen was er na de race wel van overtuigt dat dit èèn van de moeilijkere banen was zowel fysiek als mentaal. Davy Maris ging dus met de overwinning lopen en kreeg daarmee een tegoedbon van 200€ en zekerheid om volgend mee te gaan op fabrieksbezoek. In feite had Davy Maris een Leclercske gedaan. Dit naar analogie met de F1 race van Monza dit jaar. Ondertussen was buiten het ritjesfestival ook in volle gang. Je zag dat de kinderen met een wauwgevoel uitstapten na het ritje. Geweldig, onze harten werden er warm van, dit was dus ook een van de redenen waarom wij van het bestuur het deden. Gewoon geweldig. Ook de ouders kwamen ons bedanken voor hetgeen wij voor de kinderen gedaan hadden. Mensen we deden dit uit de grond van ons cuore. Echte Ferraristi hebben het hart op de juiste plaats. Plots moesten we het ritjesfestival even stilleggen omdat er iemand in de buurt de politie had opgetrommeld omdat er teveel lawaai was en te hard gereden werd in “zijn”straat. Na overleg met de politie namen we een andere route en het ritjesfestival kon weer zijn verloop kennen. Dank U vriendelijke Bilzenaar voor uw geste.


Omstreeks 16.00 uur liep het evenement op zijn einde. Wij begonnen met het opruimen van ons materiaal en de bezitters keerden allen terug huiswaarts. Dit wel niet nadat we ze allen zonder fout bedankten. Ze worden samen met hun partner, kennis of vriend uitgenodigd op 1 december 2019 in zaal de Schalm te Genk voor het seizoensafsluitend etentje. We zullen dan ook het bedrag bekend maken wat we gaan over maken aan het kinderkankerfonds de Kleine Prins en de spreekwoordelijke cheque hun dan overhandigen.
Wij hebben er weer een geweldige organisatie bij op ons palmares. Dit is ook mede mogelijk gemaakt door de mensen van Fastlane, Kinderrijck en natuurlijk de Kleine Prins organisatie.


 

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community