Ferrari Finali Mondiali Monza - 3 & 4 November 2018

Voor het eerst sinds vele jaren vonden de Finali Mondiali weer plaats in het centrum van de Italiaanse autosport, het Autodromo Nazionale di Monza. Er was dan ook er interesse bij verschillende bestuurs- en clubleden om naar Monza te gaan. Het feit dat de Scuderia Ferrari Club leden gratis binnen mogen speelde natuurlijk ook een belangrijke rol en Giulio kon dan ook een 9-tal leden inschrijven. Afspraak was om elkaar zaterdag voormiddag op te zoeken aan de tent van de Scuderia Ferrari Clubs onderaan de grote tribune aan de start/finish lijn. Daar werd de groepsfoto gemaakt van de aanwezige leden en daarna zocht iedereen een locatie op om de races van nabij te volgen of zochten ze de paddock op. Daar zagen we 2 tenten met daaronder de 488 Pista, de 488 Pista Spider en de 488 Pista Piloti en de Monza SP1 en SP2.

 

 

 

In de paddock waren diverse hallen opgetrokken waar de gasten ontvangen werden, het volledige Ferrari gamma straatauto’s opgesteld stond en een Ferrari Store actief was. In een andere hal kon je alle Challenge modellen van 348 tot 488 bewonderen naast diverse GT, GT2, GT3, GTC en andere GTE uitvoeringen. Tevens stonden er een reeks historische F1 wagens. Waarschijnlijk naar aanleiding van de aanwezigheid van de Monza SP1 en SP2 waren hier ook diverse originele 750 Monza’s uit de jaren vijftig te bewonderen. In tegenstelling met Francorchamps waar je tijdens de Ferrari Racing Days zo de pitboxen in kon lopen, was in Monza alles hermetisch afgesloten en kwam je er zonder het juiste pasje niet in. Tevens was er zowel bij het binnengaan als het buitengaan van de paddock een pascontrole.

 

 

Intussen was het op de piste een drukte van jewelste. Nadat de zaterdag voormiddag in de regen verlopen was moest er nu tijd ingehaald worden voor Free Practice en Qualification Runs. Niettegenstaande het niet meer regende, reden de meesten toch nog op regenbanden. Dit was eveneens het geval voor de XX Programs en F1 Clienti. Hier zagen we verschillende auto’s terug die we al in Francorchamps gezien hadden.Omstreeks 17u zat onze eerste dag er op en trokken we terug naar onze hotels voor een opfrissing want ’s avonds werden we verwacht werden op het diner van de Scuderia Ferrari Club Vedano Al Lambro die zijn clublokaal nabij het circuit van Monza heeft. Zoals we van SFC’s gewend zijn, was alles tot in de puntjes verzorgd en hebben we smakelijk gegeten. Na het eten werden de verschillende delegaties van de bezoekende clubs voorgesteld en ontvingen ze een kleine attentie.

 

 

Op zondag werden de finale races van het Challenge seizoen verreden en het moet gezegd: het ging er stevig aan toe. Vooral op de start/finish strook en aan de Prima Variante werden er brokken gemaakt en hadden de aanwezige marshalls hun handen vol met takelen en brokstukken opruimen. Gelukkig waren er geen gewonden.

Als afsluiter van de Finali Mondiali 2018 stond een Ferrari Show op het programma. Er werd begonnen met twee 488’s die de piste onder de rook zetten waarna de helicopter met de Italiaanse vlag overvloog. Dan volgde een F1 demonstratie met 4 F1-wagens (F60’s uit 2009). Daarna vulde de aankomstlijn zich met twee 488 GTE van het World Endurance Championship, sloten de 4 F60’s aan, stelden de XX Programmes en F1 Clienti zich op aangevuld met enkel VIP wagens. Als laatsten kwamen de Monza SP1 en SP2 zich helemaal vooraan opstellen voor de groepsfoto’s.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community