Cars & Coffee Friends Peer - 2 augustus 2018

Zoals het stilaan de gewoonte geworden is, is de eerste donderdag van de maand augustus in Peer synoniem geworden aan Ferraridag.
Ook dit jaar was dit niet anders en togen wij, SFC Genk Belgium, ook weer naar dit evenement met stand en bijbehoren. Omstreeks 15.00 uur kwamen we toe op het marktplein en bouwden we onze stand op, dit op exact dezelfde plaats als verleden jaar. Voor onze leden is dit ook gemakkelijk om ons terug te vinden We hielden er ook aan om een ter nagedachtenisplaat van de Heer Sergio Marchionne, de onlangs overleden CEO van Ferrari, uit te hangen. Onze leden, kwamen dit jaar ook weer in grote getale langs met of zonder Stijgerend Paard. Wat dit jaar wel was, was iedereen later op de dag toekwam. We vermoedden dat dit toch te maken had met de geweldige zomer die we dit jaar hebben. De temperatuur op het marktplein bedroeg zomaar eventjes 35°. Ook wij als standhouders hadden hier last van. Guy, onze schatbewaarder, maakte een afspraak met brasserie Marktzicht zodat iedereen op tijd en stond een verfrissend drankje kon gaan drinken.

Stilaan begon het toch redelijk vol te lopen met Old Timers van allerlei pluimage, gaande van Franse, Duitse, Engelse, Italiaanse wagens en ook een enkel in Nederland gebouwd voertuig. Ook de USA cars mochten er niet ontbreken en meerdere sleeën kwamen opdagen al dan niet in stock configuratie. Wat ons betrof, de Ferrari’s waren er in grote getale aanwezig. De organisatie zei ons dat er ongeveer 60 van die Italiaanse sportwagens aanwezig waren. Ook begon het volk, het was ondertussen al een eindje voorbij 18.00 uur, toe te stromen en was het weer een gezellige drukte aan het worden. Ook wij kregen veel bezoek van leden en niet-leden die om meer informatie over het reilen en zeilen van de club kwamen vragen. Het jonge volkje was natuurlijk in zijn nopjes omdat we gratis posters verdeelden, die niet in de handel te krijgen zijn. Verder mogen we ook weer een 6-tal nieuwe leden verwelkomen in ons midden. Doordat iedereen er later was toegekomen werd het natuurlijk voor ons later eer we onze stand  konden afbreken en stilaan naar huis weer te keren.

Na het inpakken gingen we samen in Brasserie Marktzicht nog iets drinken en Guy rekende dan af eer we terug naar huis reden. Omstreeks 24.00 uur lagen we dan toch allen moe maar tevreden in ons bed. Het was weerom een geslaagde dag voor onze vereniging die ondertussen wereldwijd de 10de grootste officiële Ferrari club ter wereld geworden is. Iets om fier over te mogen zijn. Wij wensen al onze leden hiervoor te bedanken want zonder jullie waren wij nooit zover geraakt. Wel bedankt allemaal.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community