6TH SFC Genk Trophy - Kartdag 2018

Het begint stilaan een traditie te worden. Onze jaarlijkse kartdag die doorgaat op het circuit waar kampioenen geboren worden, dixit de beheerders van circuit Horensbergdam te Genk. We waren dit jaar met ongeveer evenveel (1 meer) deelnemers als verleden jaar en ook belangrijk, de zon was ook van de partij al ging ze soms schuil achter wat wolkjes maar het bleef droog met een aangename temperatuur. Omstreeks 15.00 uur was er eerst een rijdersbriefing waarna iedereen zich richting pits begaf om kennis te maken met zijn kart.  Het inrijden en tevens gecronometreerd rijden duurde tien minuten. Je kon nu reeds zien dat er “vurige” piloten tussen zaten. Er waren er bij die volgens mij dachten dat ze op een grasmachine zaten omdat ze regelmatig alternatieve routes nastreefden. Nu, na wat gewenning begon het toch vlot te gaan.

Na de gecronometreerde ritten, mocht iedereen zich volgens  zijn gereden tijd opstellen op de startgrid. Yorben Kerremans reed de snelste oefentijd en dit niet alleen van onze wedstrijd maar tevens ook die van de ganse dag. Degene die hem voorbij wilde gaan, zou er een zware kluif aan gaan krijgen en met hem voor de overwinning gaan strijden.
Nadat de lampen uitfloepten, stoof iedereen weg richting eerste bocht, het was er een beetje een geharrewar maar iedereen slaagde er toch in om heelhuids door die bocht te geraken. Even verderop was het dan wel plotseling raak en stonden er enkelen in de omgekeerde richting. Het was een race met veel animo waarbij sommigen er niet voor terugdeinsden om wat tikjes uit te delen. Een enkeling zijn kart gaf het op en mocht terug naar de pits wandelen. In het tweede gedeelte van de wedstrijd werd het wat rustiger omdat de afstanden tussen de karts wat groter werden. Buiten een klein groepje dat meer gegroepeerd reed en waar om de haverklap met of zonder een kleine push van positie gewisseld werd. Het wedstrijdeinde naderde stilaan maar het tempo bleef er toch goed in. Yorben Kerremans werd als eerste afgevlagd en mocht de hoofdprijs in ontvangst nemen. Hij verdiende het, ook al door het steeds aanhouden van zuivere rijlijnen. Het was ook het derde jaar op rij dat hij meereed maar hij kwam telkens een stapje tekort, dit jaar lukte het hem wel. Proficiat, drie maal is scheepsrecht zegt het spreekwoord.


Nadien volgde dan de prijsuitreiking waarbij de eerste drie een fles Spumante kregen samen met een boek. Het bestuur had ook de nog de lidkaarten meegebracht voor degenen die hun portkosten niet betaald hadden en ons hadden laten weten dat ze hun lidkaart vandaag kwamen ophalen. Na een geslaagde namiddag, dank zij al de deelnemers zowel leden als niet leden en hun entourage, en het zonnetje, mochten wij, het bestuur, tevreden terugkijken op weer een geslaagd evenement van de Scuderia Ferrari Club Genk Belgium. Volgend jaar volgt er weer een nieuwe kartdag en we mogen ook zeggen dat het meer dan waarschijnlijk ook weer zal doorgaan op het circuit waar kampioenen geboren worden.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community