21 mei 2018 - The Red Tomato Rally

Pinkstermaandag, voor vele mensen een extra vrije dag, maar voor ons, de mensen aangesloten bij SFC Genk Belgium, was het naar jaarlijkse gewoonte weer de dag dat we een rondrit gingen doen. Dus: dit jaar ook weer. We vetrokken dit jaar vanaf een locatie op het industrieterrein Kielenberg van Bilzen. Meer bepaalt bij Interdoor, een bedrijf dat instaat voor het plaatsen en onderhoud van sectionale poorten. Na een gesprek in het voorjaar met bedrijfsleider Claessens Kevin gingen we dan vanaf hier vertrekken met de rondrit anno 2018. Dit werd de start voor onze rondrit, maar er moest nog gezocht worden naar enkele tussenstops en een restaurant waar we konden afsluiten. Via een relatie van Kevin Claessens werd er ook een tussenstop gevonden in Meer. Bij Adams Herman, een beroepsteler van siertomaatjes. Hierbij lagen dan de start en eindpunt van onze komende rondrit vast en konden we beginnen met het uitzetten van het parcours. Giulio en Guy namen deel 1 voor hun rekening, Jan en Bart namen deel 2 voor hun rekening. Ook al omdat we richting de Kempen gingen was het handig om Jan en Bart deel 2 te laten doen omdat zij in deze regio wonen. Wij, Giulio en ik, reden dan vanaf Kielenberg 15 richting Haspengouw, om dan via Halen en Schaffen richting Geel te rijden. Vanaf daar namen onze 2 vrienden het over. Er werd een extra tussenstop ingelegd te Olen in een radiomuseum. Van hieruit werd er dan naar Meer gereden en afgesloten werd er te Loenhout in restaurant Schaliënhuis.

Op Pinkstermaandag was het dan verzamelen geblazen bij Interdoor voor een smakelijk ontbijt, ons aangeboden door de zaakvoerder. Na het klassieke gekeuvel bij het ontbijt en nog enkele extra richtlijnen van onze voorzitter werden dan omstreeks 10.45 uur de Ferraripaardjes losgelaten. In totaal waren het 20 Ferrari’s aangevuld met nog enkele andere voertuigen. Anderhalf uur later arriveerden de eerste wagens aan het radiomuseum te Olen. We kregen er een aanschouwelijke rondleiding over het ontstaan van de radio en dit tot op heden. Talrijke oude radio’s, bandopnemers, Juke boxen en dergelijke staan er tentoon gesteld. De gidsen, we werden onderverdeeld in 4 groepen, gaven een fijne gedreven uitleg over het hoe en wat van radio’s en aanverwante apparaten. Ondertussen werden er enkele drankjes genuttigd en nadien werd er tussen de Ferrari’s een groepsfoto gemaakt.

Hierna vertrokken de deelnemers dan richting Meer. De aanwezige bestuursleden bedankten de mensen van het radiomuseum nogmaals voor hun passionele en gedreven inzet en vertrokken dan ook richting Meer. Na een uurtje kwamen we aan op de locatie, Bellino, van Herman Adams en zijn echtgenote Carine. Na een hartelijke ontvangst met een natje en een droogje, mocht groep 1, hier werden we opgesplitst in 2 groepen, onder leiding van de zaakvoerder mee naar de serre. Het is niet zomaar een serretje, ze beslaat een oppervlakte van 2 Ha. Na een to the point uitleg met passie, hadden we een beetje meer inzicht gekregen over de teelt van siertomaatjes. Hij praatte over de groei, er wordt hier gewerkt met hydrocultuur, hommels want die zijn er ook en dit om de bloemetjes te bestuiven, uiterst kleine vliegjes die en masse schadelijke insecten elimineren, de oogst en nog meer tussenliggende stappen. Teveel om op te noemen, je zag dat Herman Adams dit bedrijf runt met passie. Als je dit niet kunt dan ga je er aan kapot en stop je er vroeg of laat mee, dixit de woorden van Herman Adams. Na het geleid bezoek kregen we allen nog een bokaaltje met siertomaatjes aangeboden en werden er nog enkele foto’s genomen met op de achtergrond natuurlijk de bolides vanuit Maranello.

We werden nog hartelijk uitgezwaaid door de gehele familie Adams en reden nu verder naar het restaurant Schaliënhuis in Loenhout voor het afsluitend etentje. Het restaurant ligt centraal in Loenhout en is gehuisvest in een oud maar up to date gebracht herenhuis. Het werd ons aangeraden door Jules Claessens, de vader van Kevin. We moeten zeggen dat hij een uitstekende smaak heeft. Een fantastisch mooie gelegenheid om onze rondrit af te sluiten. De ontvangst was er hartelijk met een drankje en amuses. Nadien werden we aan tafel uitgenodigd en vooraleer we een aanvang namen met eten, plaatste onze voorzitter nog een afsluitend woordje van dank naar al de deelnemers en de sponsors toe. Nadien werd er smakelijk gegeten. Omstreeks 22.00 uur was iedereen ongeveer huiswaarts maar ze konden het niet nalaten om ons te bedanken voor de fantastische dag die ze hadden beleefd en dit zonder uitzondering. Vanaf het ontbijt, op een toch wel ongewoonlijke plaats, de stop en zeker die in het tomatenbedrijf van Herman, die trouwens samen met zijn echtgenote Carine aanwezig waren op het afsluitend etentje, tot de locatie en het afsluitend etentje in het Schaliënhuis. Iedereen was het er roerend over eens dat wij, SFC Genk Belgium, zich dit jaar overtroffen had met het nieuwe concept wat we dit jaar uitgewerkt hadden.

Beste deelnemers, hartelijk bedankt voor deze prettige dag samen met jullie allen en de lovende woorden over onze inspanningen om het jullie zo aangenaam mogelijk te maken. We zullen ze in ons achterhoofd houden en proberen de lat voor volgend jaar nog een beetje hoger te leggen. Ook nogmaals dank aan Kevin Claessens van Interdoor en Herman Adams van Bellino.

Groetjes, en tot de eerstvolgende Pinkstermaandag wanneer de volgende rondrit reeds gepland staat, het voltallige bestuur van SFC Genk Belgium.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community