25 Maart 2018 - Algemene Ledenvergadering 2018

Op 25 maart 2018 was het dan weer zover. We openden ons seizoen met de traditionele jaarvergadering. We hadden ze dit jaar in een nieuw kleedje gestoken. Een nieuwe locatie en een andere aankleding.

Na verschillende jaren geopend te hebben met het nieuwe seizoen in zaal AFI+ in de vennestraat te winterslag Genk, verhuisden we naar Boxberg, een andere wijk in Genk. De nieuwe locatie werd Zaal De Schalm op de landwaartslaan. Deze zaal is ruimer en dit niet alleen binnen maar er is ook veel meer plaats om te parkeren. Dit was vroeger wel eens een euvel in de vennestraat. Meerdere leden-bezitters maakten vroeger hier hun beklag over. Bij deze is dit probleem nu van de baan. In het verleden werd er eerst vergaderd en nadien gegeten. Ook hier was er een verandering. Na overleg binnen het bestuur en met overleg van onze nieuwe kookploeg, ook dit was dus nieuw, La Vita Dolce, werd er beslist om nu eerst te eten en nadien te vergaderen. De opkomst was enorm. Ongeveer een derde van de leden, we zijn nu met 250, had zich ingeschreven voor het etentje. Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat het etentje van heerlijke kwaliteit was en dat de afwezigen iets gemist hadden. Het kon ook bijna niet anders als jullie weten dat de kookploeg onder leiding stond van 2 van onze leden, namelijk Lino en Jeannie, ons allen welbekend. Proficiat aan de kookploeg.

Hierna schoot het bestuur in gang, alhoewel we dit al vanaf 11.00 uur waren, eerst het aankleden van de zaal binnen en buiten, zetten van tafels, stoelen, tafellaken, spandoeken, vlaggen enz… . Onze voorzitter, Carmelo, opende de vergadering op zijn eigen klassieke wijze met regelmatig een kwinkslag er tussendoor. Na hem volgde dan Guy onze schatbewaarder, die het financiële gedeelte van de vergadering voor zich nam met de resultaten van afgelopen jaar. We sloten het jaar af met een klein positief resultaat. Veel hoeft dit niet te zijn want we delen liever met de leden, door onze evenementen zo goedkoop mogelijk te houden, dan geld op te liggen potten. Onze club boert financieel goed en we kunnen wel tegen een stootje. Giulio nam nu het woord en wist een interessante uiteenzetting te geven over onze club en de relaties tot Scuderia Ferrari Club, het overkoepelend orgaan van de erkende Ferrari clubs wereldwijd, waar Giulio ook in zetelt.

Nadien werd er een pauze ingelast en we boden onze leden een gratis consumptie aan samen met versnaperingen die op tafel stonden. Aan de zijkant stonden enkele leden die schaalmodellen aanboden. Nadien werd het woord terug genomen door onze voorzitter want hij had nieuws aan te kondigen. Zoals naar gewoonte wordt er elke 2 jaar een nieuw bestuur verkozen, dit is statutair vastgelegd. Ge-interesseerden mochten zich kandidaat stellen, het waren er 3 dit jaar, Jeannie Vanstreels, Lino Iacovella en Rudy Debondt, en natuurlijk worden alle functies terug vacant gesteld. Deze functies worden bij de eerstvolgende bestuursvergadering dan opnieuw vastgelegd. Maar!! Het grote nieuws dit jaar was dat Carmelo, onze voorzitter, zijn functie vacant stelde. Voor velen een donderslag bij heldere hemel. Wegens tijdsgebrek, hij is nu gepensioneerd, en na veel en zorgvuldig nadenken, stopt hij ermee. Hij blijft wel binnen de club en als eerbetoon aan hem, had het huidige bestuur hem gevraagd om erevoorzitter te worden. Hij had hier niet op gerekend maar neemt toch graag dit aanbod aan. Nu, zijn afscheidsspeech was bij momenten nogal emotioneel waarbij hij zelf de tranen in de ogen kreeg. Carmelo, bedankt alvast voor de vele jaren dat wij lief en leed met jou hebben mogen delen. Je was een fijne voorzitter en als er iets was dan was je er steeds met een helpende hand of om een opbeurend babbeltje te plaatsen.

Nadien nam Giulio terug het woord met nieuwtjes allerhande en varia. Leden konden ook nog vrij vragen stellen en omstreeks 17.30 uur liep de vergadering ten einde. Wij, het bestuur, ruimden de zaal op en omstreeks 20.00 uur was ieder van ons terug thuis. Moe maar voldaan met de leuke dag die wij met jullie allen mochten delen. Hopelijk mogen we jullie terug zien op een van onze volgende evenementen.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community