Una Giornata Italiana Genk - 21/10/2017

Een maand of daaromtrent geleden  kregen we de vraag van de verenigde handelaars van Shopping 1 te Genk of we als Club met Italiaanse roots misschien interesse hadden om een stand op te bouwen in de Shopping 1 van Genk ter gelegenheid van een Italiaanse dag.
Het bestuur stak de koppen bij elkaar en vrij vlug hadden we een concensus bereikt over dit topic. Ook al omdat we vernomen hadden dat Michelangelo Amendola, een talentrijke kartracer uit Genk en tevens ook lid van onze club, er ook aanwezig zou zijn met zijn nieuwe  formule 4 racewagen voor volgend seizoen.  Dit gaf ons nog meer reden om er aanwezig te zijn.  Na een voorstel betreffende de standplaatsen die de organisatie ons toebedeelde, waar we ten andere eerst niet mee akkoord gingen, werd dan toch het go gegeven.  We konden de stand opbouwen rond die van het aankomend talent van Genk.  Enkele leden van de club waren bereid om hun steigerend paard voor een dag af te staan om onze stand wat meer kleur te geven.


Op vrijdagavond 20 oktober, bouwden we dan onze stand op nadat er eerst wat gemeten werd en de Ferrari’s op hun plaats gezet waren.  Centraal op de stand, stond de Formule 4 van Michelangelo Amendola te pronken tussen de Ferrari’s.  We waren tevreden over onze stand en keerden terug naar huis.  De volgende morgen waren we met een groot gedeelte van het bestuur en enkele leden tijdig ter plaatse om de stand verder af te werken met folders, te koop aangeboden items en dergelijke zaken meer.  Onze voorzitter, Carmelo, was wel afwezig maar dit voor een gegronde reden. Hij vertegenwoordigde de club op de begrafenis van ons betreurde lid, Luigi Chiarelli die veel te vroeg van ons is heen gegaan, het ga je goed Luigi.  Omstreeks 9 uur kwamen de eerste mensen stilaan binnen gedruppeld en naarmate de tijd vorderde, kwam er steeds meer volk langs op onze stand.  Gezellige babbeltjes werden er geslagen met natuurlijk de klassieke items zoals de pechreeks van Vettel, Raikkonen en de rest van het team.  Ook werd er gepolst wat er dit jaar allemaal aan bod ging komen tijdens het fabrieksbezoek.  Voor dit laatste gaven we een kleine uitleg over de klassieke dingen die we weer gaan aandoen, maar er zullen dit jaar nog verschillende verassingen zijn, maar daar gingen we natuurlijk nog niet te veel van verklappen.


In de voormiddag was het al met al nog kalm in het winkelcentrum maar daar kwam na de middag snel verandering in.  Op bepaalde momenten stonden de mensen rijen dik te kijken naar de Formule 4 en de Ferrari’s.  Sommigen wilden zelfs lid worden en werden doorverwezen naar onze secretaris die alles zorgvuldig noteerde.  Omdat onze stand strategisch stond opgesteld tegenover Bar Veneto en Pizzeria Bella Napoli kwamen we wat betreft eten en drinken niets tekort.  Ook qua muzikale omlijsting  hadden we niet te klagen want we stonden pal naast de stand van Radio Internazionale die, hoe kan het ook anders, alleen maar Italiaanse muziek liet horen.
Intussen zagen we dat Michelangelo Amendola niet te klagen had over de aandacht die hij kreeg.  Regelmatig moest hij op de foto met, het moet gezegd, voornamelijk vrouwelijke fans.  Hopelijk steunden ze hem ook financieel want autosport is duur en de weg naar de top is lang.
 

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community