Cars & Coffee Friends Peer - 2 augustus 2017

71 FERRARI’S, JE MOET HET MAAR DOEN.

Op donderdag 3 augustus 2017 vond te Peer weer het jaarlijkse Cars& Coffee Friends Peer weer plaats en dit in het teken van Ferrari. Ook dit jaar was Ferrari weer het item voor één dag. Ferrari bestaat dit jaar 70 jaar en daarom werd er met man en macht achter de schermen gewerkt om 70 Ferrari’s naar Peer te krijgen.

De mensen van de Peerse organisatie spraken ons, SFC Genk-B, ook aan om meerdere leden van ons die een stijgerend Paard op stal hebben staan dit jaar ook naar Peer te lokken. Wij werkten iets uit en brachten onze leden op de hoogte van dit evenement. Wij zouden vanaf C-mine in Winterslag-Genk in colonne richting Peer rijden. Dit lukte aardig terwijl ook meerdere leden bezitters aangaven dat ze rechtstreeks na hun dagtaak naar Peer zouden rijden. In totaal waren er zo’n 15 wagens van onze leden aanwezig, wat toch een mooi resultaat was.

Wij stonden er ook met een promostandje. Meermaals werden er ons interessante vragen gesteld over het reilen en zeilen van de club. We deden het zelfs zo goed dat we 6 nieuwe leden in onze familie mogen verwelkomen. Bij deze een primeurke, we hebben nog nooit zoveel leden gehad als dit jaar, we hebben de kaap van 220 leden overschreden waarvoor dank aan iedereen. Dit betekend toch dat er nood is aan zo’n vereniging waar iedereen met dezelfde passie zich kan uitlaten, zei het dan op verschillende manieren.

De Ferrari bezitters met hun eventuele co-pilo(o)t(e), werden allen uitgenodigd voor een hapje en een drankje, terwijl de mensen buiten op straat en op het plein zich konden vergapen aan al dit geweld uit Maranello. Het ging van Old Timers tot spiksplinternieuwe wagens. Er was er zelfs eentje bij die gisteren (2/8) werd afgehaald bij een Nederlandse dealer en vandaag al op CCFP was. Er was ook gezorgd voor animo met muziek en kermis en de lokale handelaars deden ook hun duit in het zakje. Iedereen van jong tot oud kon er wel ergens zijn gading vinden. Van Brugge tot Maaseik waren er mensen afgezakt naar Peer. Er stonden trouwens nog meer Old Timers die niet moesten onderdoen voor de Ferrari’s. Chevrolet Corvette, Mercedes, BMW, Rolls Royce, Opel, Volvo noem maar op, er was vanalles te zien en stuk voor stuk waren ze in uitstekende staat.

De tijd vloog voorbij en eer we het wisten, begon de zon al achter de huizen weg te zakken. Tijd voor ons om onze promostand af te breken en als afsluiter met enkele medewerkers en het bijna voltallige bestuur nog een smakelijke pint te gaan drinken. We kwamen de hoofdorganisator van het evenement, Maurice, nog tegen en hij bevestigde ons dat er welgeteld 71 Ferrari’s aanwezig waren geweest. De man was stik op maar dolblij. Wij feliciteerden hem dan ook van harte.

Hopelijk wordt het volgend jaar weer zo’n succes en mogen wij er hopelijk ook weer bij zijn.

Wordt lid van Scuderia Ferrari Club Genk

Wil je lid worden van de Scuderia Ferrari Club Genk en mee genieten van de sfeer, de evenementen en de voordelen?
Vul dan even uw gegevens in op de pagina "lid worden" en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Lid worden →

Wordt lid van onze community